Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

gofry2

11. 7. 2010 2:14
malá zmena

"V důsledku globalizace trhů se však na našem území prodávají produkty, vyrobené v zemích, které se na rozvoji a udržování našeho státu svými daněmi nepodílejí. Domácí podnikatelé nepřímo přes daně rozšiřují trhy pro vlastní zahraniční konkurenci. Důchody, sociální podpory, ale i státní zakázky jsou placeny z daní těch, kteří zde pracují. Na tržbách, které z těchto státních výdajů v důsledku plynou, však nejvíce profitují zahraniční firmy."

 

A teraz malá zmena:

 

V důsledku globalizace trhů se však na Německém území prodávají produkty, vyrobené v Čechách, které se na rozvoji a udržování Německého státu svými daněmi nepodílejí. Němečtí podnikatelé nepřímo přes daně rozšiřují trhy pro vlastní Českou konkurenci. Důchody, sociální podpory, ale i státní zakázky jsou placeny z daní těch, kteří v Německu pracují. Na tržbách, které z těchto státních výdajů v důsledku plynou, však nejvíce profitují České firmy.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

15. 7. 2010 18:39
Re: malá zmena

To je také pravda. Německý občan na tom tratí, německý podnikatel profituje.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

31. 5. 2010 17:33
gratuluji

k "uspechu" piratske strany. Jsem rad, ze ve state, kde je hodne lidi, co si mysli, ze si muze privlastnit vyplody prace druheho je jeste vetsi vetsina lidi, co si nemysli, ze by se tohle melo stat zakonem

0 0
možnosti
JM

zeolit

20. 5. 2010 10:40
Už i vy, pane doktore?

Prof. Bělohradský "Čtyři důvody, proč volit levici" /Právo 19.5./: "...vše pronikající zločinnost systému globálního kapitalismu..."?

0 0
možnosti
SCA

Sat Cit Ananda

20. 5. 2010 9:54
male strany spojte se

jedine tak bude nejak vetsi sila jako opozice. Napr VK

opet boduje http://www.reformy.cz/zpravy/klausuv-postesk-vsichni-chteji-novy-svetovy-rad/

0 0
možnosti
JN

honzajaka

19. 5. 2010 22:18
a

co navrhujete?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

19. 5. 2010 22:44
Re: a

radikálně zredukovat stát a tím i náklady na jeho provoz. Tím by byly možnosti místních i zahraničních výrobců téměř vyrovnány. A pokud už občané vyžadují státní zdravotnictví nebo důchody, pak sice platí odvody, ale také konzumují příslušné služby. Zahraniční  výrobci se do Čechani  léčit ani pro důchod nejezdí.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

19. 5. 2010 21:00
hezky a jednoduse napsano

R^R^R^

0 0
možnosti
LV

borek

20. 5. 2010 9:08
Re: hezky a jednoduse napsano

Ano. Jednodušší lidé tomu rozumí.

Ostatní ví, že i dovozci musí platit DPH a navíc ještě clo.

A že největším světovým vývozcem se opět stalo v minulém měsíci Německo, ač daňové zatížení je srovnatelné s naším.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

19. 5. 2010 18:26
Chyba je v systému.

Pokud bude daňové zatížení domácích výrobců vyšší než zahraničních, budou v nevýhodě a nakonec zbankrotují. A nepomůže apel na konzumenty, aby nakupovali zboží domácí produkce. Při srovnatelné kvalitě je rozhodující cena. Proto je třeba změnit systém, aby domácí producenti obstáli proti zahraničním.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

19. 5. 2010 22:20
Re: Chyba je v systému.

bohužel zahraniční firmy sem přinesly i investice a know-how a lidi nakonec mají práci, problém je že ČR je exportně orientovaná ekonomika, na našem trhu je málo peněz aby se tu uplatnilo více produktů takže se musí vyvážet, jenže na zahraniční trhy se nedostenete bez prostředníka skoro nikde

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

19. 5. 2010 18:18
každý ať dělá to svoje...

kdyby technaři ve vašem příkladu prodávali lístky a platili skupinám za produkce bylo by vše OK. Jim se ale nechtělo hlídat kdo kudy přijde a tak to udělali "jako" zadarmo a ti co našli díru "v zákoně" (externí prodejci) jim to vykouřili. To je typické. S tímto státem (potažmo Evropou) je to stejné. Pokud chtějí udržovat vysoké daně - jedno jaké - musí zavést clo na dovoz... Já jsem samozřejmně proti clu ale to pak zase nemůžou mít vyšší daně ... prostě pokud stačí číně ty daně co vybírá musí stačit nám taky. Pokud s tím mají mocipáni problém ať zavedou cla. Tím to všechno dorazí a bude. Mají ještě jednu možnost a ta se jim zase nelíbí ideologicky a to je dotace na robotizaci a jiné moderní technologie. Chtějí li vyrábět levněji než čína tak jedině bez lidí. Politika zaměstnanosti je tudíž blbost. Ale to je pořád dokola. Je to jako biopaliva a fotoelektrárny ... sice škodí životnímu prostředí ale prosazují je "ekologové". Totéž odbory a levičáci kteří neříkají lidem pravdu.

0 0
možnosti
JK

truepapas123

19. 5. 2010 18:32
Re: každý ať dělá to svoje...

..nelze než souhlasit, ale jedinej, kdo nám na CT něco skutečně "vykouřil" byla URNA.. ;-D;-D

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

19. 5. 2010 16:54
Rozumím, souhlasím,

ale ted co s tím? ;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 5. 2010 17:10
Re: Rozumím, souhlasím,

Řešení je nutné racionálně navrhnout. Vypočítat, ověřit a použít. Základní koncept vidím ve zrušení daně z příjmu, povinných sociálních a zdravotních pojištění. Sociální a zdravotní veřejné služby mohou být financované ze spotřební daně, která musí být adekvátně vyšší. Vznikne tím i přirozená daňová pogrese - kdo víc spotřebovává, platí více na daních.

Různé stimulace spotřeby v důsledku zaplatí ti, kteří platí daně, a vydělají ti, kteří stimulační peníze inkasují.

Musím dodat, že nyní my na současném systému částečně vyděláváne (přeci jen máme nižší náklady práce než třeba Německo). My jsme takto profitovali na Německém šrotovném. Německý dělník a podnikatel zaplatil na daních dumping naší produkce.

0 0
možnosti
N

Novotnak

19. 5. 2010 15:09
On ten dovážející zase musí hradit náklady

na chod své země a ten kdo u nás vyrábí a vyváží do zahraničí zase naopak platí tadya prodává v jiné zemi a zisky jdou sem. Tomu se říká trh a ten kdo se ho snaží regulovat nějakými cly na to zpravidla doplatí, protože ostatní zavedou cla proti němu...

Stát by měl tedy ideálně udržovat daňovou sazbu na úrovni o něco nižší než je průměr a vytvářet vhodné podnikatelské podmínky, aby se vyrábělo tady a aby podnikatelé neutíkali do zahraničí a tady jen neprodávali.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

19. 5. 2010 17:03
Re: On ten dovážející zase musí hradit náklady

Pokud by měly všechny země podobné systémy veřejných služeb (nákladově), tak ano. Realita je však zcela jiná. Pro většinu výrob v Číně jsou mzdové náklady=čistá mzda. Každý hrajeme podle jiných pravidel, ale na stejném hřišti. Ponechá-li se tomu volný průběh zvítězí zcela přirozeně ten efektivnější a to my nejsme. Z tohoto hlediska (zcela přirozeného výběru) jsme "druh, který se nedokázal přizpůsobit novým podmínkám" a patříme tedy na smetiště evoluce. Mě se však dobrovolně páchat společenskou sebevraždu nechce.

Je to jako, když si libujete na té Technoakci, že si můžete koupit levnější pivo na stánku bez hudby. Stánek s hudbou zkrachuje a žádná hudba nebude, lidé se rozejdou a je po kšeftu. Když se kupuje zboží vyrobené bez nákladů na sociální a zdravotní systém je také levnější. Domácí výrobci to také zabalí a výsledkem bude, že na tyto "systémy" nebude nikdo platit, takže se také "vypnou" a to zcela nuceně bez jakéhokoliv politického rozhodnutí. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!