Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

A co takhle barterový obchod?

V dnešní době už zase začíná fungovat, protože lidi na vesnicích nemají peníze (nezaměstnaní a nebo tak malé výplaty, že si nemohou dovolit drahé služby).Takže já sousedovi opravím to a to, on mně za to dá ze svého pole brambory, zeleninu atd.

Soused, který měl živnost jako kovář už to nemohl dělat, protože mu to nevynášelo (velké odvody a lidi si k němu už nic nedávali dělat), takže skončil, ale kovařinu dělá výměnou za jiné služby, které zase on potřebuje.Zrovna tak ženská, která byla jako kadeřnice, už to nedělá na živnostenský list, ale za upečené koláče, vykrmenou kachnu, či jiné potraviny pro rodinu.

Zkrátka opět se vracíme do dob socialismu, kdy si každý dělal doma všechno sám či si vypomáhal se sousedem.

Zlatí komunisti, ti nás alespoň denně neokrádali na denních životních potřebách (voda, elektřina, doktor a poplatky za léky).

1 0
možnosti
JM

Blud. Nějak vám v té ekonomice unikla práce, tj vznik hodnoty zboží. A prací nemyslím činnost státu.

0 0
možnosti
Foto

máte něco k věci? Výrobu na sklad a další strukturu na této makroúrovni neřeším. V čem je to blud? triviálněji jsem to popsat nedokázal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!