Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Situace se na Ukrajině vyvíjí tím nejhorším možným směrem vinou OBOU stran konfliktu. Ani jedna se nepokouší uklidnit situaci a vyřešit ji smírně. Rusko si Krym jistí svou armádou a nehodlá se stáhnout. Ukrajinská vláda na druhou stranu dělá všechno pro to, aby se ruská menšina cítila ohrožená (jazykový zákon, vyzbrojení domobrany, atd.).

EU by měla být prostředníkem a garantem vyřešení situace nenásilnou cestou, bohužel vidina nových trhů ji příliš zaslepila a ona se těsně propojila s jednou stranou konfliktu, což další jednání znemožňuje. Navíc jakékoli smírné řešení musí obsahovat garanci bezpečnosti a práv ruské menšiny, jinak na ně Putin nepřistoupí, ale to nacionalisté z Majdanu nechtějí připustit. Všechno to spěje k jugoslávskému scénáři a občanské válce.

2 0
možnosti

17. 3. 2014 6:15

Proc se ptate v titulku, kdyz si hned odpovite v prvnim odstavci? Aha, vy jste tu odpoved nepochopil.

1 0
možnosti
PZ

Nicméně je stejně hezké vidět, jak účelovou skupinkou a žádnou skutečnou ideologicky ukotvenou a plnohodnotnou stranou Piráti jsou. Mezinárodní politika je nikdy z logiky věci kromě nezajímala (kromě otázek mezinárodního práva ohledně autorských práv), protože to bylo mimo jejich účelový obzor a rozhled. A najednou je tu mezinárodní politika tady mezi námi jako velká voda se všemi těmi dost složitými aspekty jako je legálnost, legitimita, precedenty, principy o kterých se Pirátům ani nesnilo. No a už jsme tu svědky, jak začínají v tom svém zmatku zamlžovat a částečně již i se dostávat do konfliktu se svými tezemi v jiných okruzích otázek.

Nakonec ti "svobodymilovní" Piráti třeba sklouznou do tábora podporovatelů státního dirigismu, internetového cenzurního úřadu a státních ekonomických molochů :)

1 0
možnosti
Foto

Je vidět pouze to, že tady spekulujete o věcech a o lidech o kterých nic nevíte i když k tématu zřejmě nic nemáte. Je mi vás líto, snad se ještě probudíte.

1 0
možnosti
MP

no vzhledem k tomu, že vychází z Ruské propagandy, tak bych mu nevěřil ani nos mezi vočima a nebo kolik je hodin. Stačí porovnat, jak například o Polsku psaly deníky Hitlerovského Německa těsně před jeho útokem na Polsko. Tam obvinění, že Poláci odmítají vyšetřit  "incidenty proti němcům" bylo na denním pořádku . Přitom centrála Abwheru v Breslau vycvičila několik tisíc  agentů které poslala do Polska vyvolávat rozbroje ;-€

3 0
možnosti
MS

Akorát celý svět viděl, že celý konflikt vyvolala a eskalovala EU s US. To chce být hodně slepej a najatej, když to zdůvodňujete Vaším způsobem. Kdyby ti vládu zvrhli Rusové a dosadili tam své lidi, asi by sloužila Rusům. Podle Vás je to ale až tak překombinované, že ti poskoci jezdí do Bruselu a US a ve skutečnosti jsou to agenti Ruska. Myslíte, že lze ve Vašem případě mluvit o nějaké možnosti logického úsudku?

4 1
možnosti

V podstatě souhlasím s vašimi názory na Ukrajinu a na válku obecně, ale rád bych vám jen připoměl, vy sám jste nedávno neustále omílal jakýsi reset (revoluci) která je prý nevyhnutelná , ač se vám prý nemusí líbit (ale z tónu vašich blogů vyplývalo, že se vám minimálně hodí do krámu), a téměř jste se vysmíval lidem, kteří tvrdí, že akce vyvolává reakci. Majitelé světa se nenechají o svět připravit jen tak bez boje. Toto může být začátek jejich reakce. Tedy ,kdo seje vítr (např piráti a jiní revolucionáři), sklidí bouři (válku). Já jsem ve věci současného vývoje neutrální. Obě strany mají své zájmy a dělají chyby a svinstva, je to lidské.

1 0
možnosti
Foto

To, že si do mých blogů projektujete své stíhy je Váš problém. Ano psal jsem, že nelze akumulovat kapitál donekonečna a vždy to skončilo válkou nebo revolucí. Bohužel je to doložitelný fakt.

2 0
možnosti
MR

M84i57l60a63n 78R63a18d11e19k

16. 3. 2014 23:35

zrejme odmitaji proto ze tam nemaji jakoukoliv pravomoc.

1 0
možnosti
MS

Tato situace řešení ze strany EU nemá, jelikož tam není nikdo, kdo by měl v záloze rozum. Kdyby ten rozum měli, nezačnou si s Ukrajinou zahrávat.

Celkem mi to připadá jako na školním dvorku, kde proti sobě stojí dvě bandy. Jedna je silná a má fyzicky navrch. To jsou Rusové. Na druhé straně stojí neorganizovaná tlupička chaotiků a vychrtlíků. To je EU. A tu tlupičku neustále masíruje a proti Rusům popuzuje vychcánek, který chce, aby se Ti dva porvali a on je oba oslabil a zabral si ten dvůr celý. A to jsou bohužel US.

A jestli neregulérní ukrajinská vláda odlifrovala do US svůj zlatý poklad, tak mi to nápadně připomíná, jak se naše ČNB zbavila našeho zlatého pokladu.

Vypadá to tak, že někdo má stále chuť chovat se jako na Klondiku.

8 2
možnosti
AS

A74d26a87m 84S87t13a61v95a

16. 3. 2014 22:36

Dokud bude EU ovládána xenofobními ultramarxistickými anarchisty, ochotnými diskutovat pouze o jejich pravdě a podle jejich anarchistického pohledu, tak se situace nezlepší.,

4 2
možnosti
JH

J63a46n 25H18a29n50á60k

16. 3. 2014 22:38

Zdá se že EU je fakt multikulturní, jednou jsou všichni komunisti, pak nacisti, poté anarchisti a samozřejmě nesmí chybět zvučné předpony. Tak se vy rusofilé už dohodněte, kdo se v tom má vyznat. Díky.

6 1
možnosti
Foto

Mno je docela možné, že ti najatí ostřelovači stříleli na obě strany někým uměle vyvolaného konfliktu aby bylo hodně mrtvých na obou stranách. Ti mrtví měli tu smůlu, že byli ve špatný moment na špatném místě.

Ale co je to pár mrtvých proti zájmům velmocí popřípadě vlivných finančních skupin? Ostatně ty špatně trefené ochotně ošetřily snaživé satelitní státečky typu svobodné a samostatné České republiky na své náklady a ve svých nemocnicích:-):-)

6 0
možnosti
Foto

Závažný článek, který vyzvedává podstatu dění. Bohužel, tento stát byl nejprve řízen hochštaplery a nyní zase děcky-diletanty, kteří nechápou, která bije. Karma autorovi, dobrý večer !R^

3 0
možnosti