Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

26. 6. 2012 22:17
tohle vypotil prý bývalý ekonom

http://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/c/276799/Esoterika-a-ekonomie-soucasnosti.html

ať mi prosím nikdo neříká, že si mám doplnit ekonomické vzdělání, když čtu toto mám dojem, že podobně jako fyzici ze spolku syfilos, odborníci všeho druhu a jejich posudky... a bývalí ekonomové jsou jen banda hipíků.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

4. 7. 2012 8:35
Re: tohle vypotil prý bývalý ekonom

Díky za upozornění na zajímavý článek. Pochopit (uvědomit se) může každý, ale je to jako odpojení od Matrixu. Chápu, že vás baví "bojovat". Můžete se vysmívat, nikomu to nevadí. Až vše pochopíte, také v tom nebude problém, vše je nutnou zkušeností. Bez ní to nejde. Jediné co mohu uvést (ale klidně mě mějte za blbce) - zkuste v klidu přemýšlet kdo jste, a co vlastně chcete a proč. Je to jako s agrosymboly. Kromě ojedinělých a snadno rozpoznatelných napodobenin je biologům a fyzikům, kteří je konkrétně viděli jednoznačně jasné, že k jejich vytvoření byla použita technologie, se kterou se dosud nestkali. Měnící se struktura obrazců jednoznačně vylučuje nuhodný vznik (atmosférický jev). Z pozemských vysvětlení tedy zbývá pouze utajená organizace disponující technologií, kterou se jí daří pečlivě utajovat. To je však celkem křeč, podobně jako kdysi vysvětlení pohybu planet geocentrickými astronomy. Těžko si představit, že se tím jen někdo, pro koho jsme zvířátka jednoduše baví, jen tak.

0 0
možnosti

Lancer

18. 6. 2012 6:49
.

Jestli tomu dobre rozumim tak navrhujete, aby se penize do systemu dostavaly primo nejakym zpusobem rozdavani. Ze by si vlada rekla, ze na rocni hospodareni potrebuje tolik a tolik penez a ty by proste natiskla. Jakym zpusobem chcete zabranit, aby si politici netiskli penize jak je napadne. Jakym zpusobem chcete odhadovat potrebne mnozstvi penez. Tusim, ze v historii byly systemy, kdy menu kontroloval primo panovnik a dost casto to vedlo k vysoke inflaci.

0 0
možnosti

Bohem vyvolený parazit

18. 6. 2012 9:21
Re: .

Ohledně tisknutí peněz - musel by se na to vytvořit zákon, nebo rovnou doplnit ústava. Množství produktu na trhu, pokud se nepletu, odhaduje nějaký tým expertů ČNB nebo ministerstva financí, ale na to ať odpoví někdo, kdo o tom ví více, já si nejsem jistý

0 0
možnosti

kion121

16. 6. 2012 9:23
Karma

Výborně napsánoR^

1 0
možnosti

Ivo Vašíček

17. 6. 2012 12:22
Re: Karma

dík

0 0
možnosti

stařec bez moře

15. 6. 2012 20:21
Bude-li bilión rozdělován

rovnoměrně mezi občany Česka dostane každý včetně nemluvňat 100000 Kč. Během roku většinu roztočí. Ukradne-li z toho skupina 150 mld, někam je uleje a do spotřeby se nezapojí, pokud dalších 10000 lidí ukořistí 350 mld připadne na hlavu 35 milionů. Z těch se do spotřeby dostane zlomek a zbytek se buď taky uleje anebo uloží do zahraničních bank. Na občany Česka zbyde polovina a na hlavu jen 50000 Kč. Spotřeba klesne na polovinu.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

16. 6. 2012 9:54
Re: Bude-li bilión rozdělován

i tak lze uvažovat

0 0
možnosti

hlava..dvacetdva

15. 6. 2012 18:04
Hledání rozumných mezí je těžké.

Finanční systém svojí dravostí umožnil v určité míře  distribuci spokojenosti na dluh. V této chvíli, kdy začal pracovat s biliony místo milionů, se začal projevovat lichvářský efekt. Každé procento na takových číslech znamená neuvěřitelné a nesplatitelné úroky. Je to jako když se při vylepšování praček zvyšují otáčky ždímání. Pokrok vždy přineslo napření úsilí ke konkrétnímu cíli, dnes žádný nemáme, jestli jsme vůbec kdy měli. Klepeme se v křeči, že nám zítra zmizí čísla z účtů místo abychom pracovali méně a úžívali si života, protože disciplína musí být a blahobyt je její nepřítel.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

17. 6. 2012 12:23
Re: Hledání rozumných mezí je těžké.

R^

0 0
možnosti

hrouda

15. 6. 2012 16:37
Není to tak jednoduché

To že jsme schopni něco vyrábět a vyvážet ještě neznamená, že to má smysl. Můžeme vypěstovat 3x tolik více rajčat a vyrobit 10xtolik železných ingotů, ale nikdo je nechce. Nejsou potřeba. To po čem voláte je nějaká řízená ekonomika, kde se bude vyrábět kvůli číslům a HDP? To už tu jednou bylo a pokud si to nebudeme pamatovat, pak to přivoláte zpátky a to nechci.

1 0
možnosti

Jiří Míka

15. 6. 2012 19:41
Re: Není to tak jednoduché

Já bych si ta rajčata koupil rád :) Ty z dovozu nejsou vůbec čerstvá a musí být chemicky upraveny, aby přežily stovky až tisíce kilometrů cesty do ČR. Že jsou levnější než česká je myslím subvencemi EU. To mi naopak připadá, že pokřivená řízená ekonomika resp. hospodářství už tu právě máme. 

V  textu jsem si nevšiml volání po vyrábění kvůli číslům ve statistikách. Jen že jsme okrádáni :) Já si to myslím také.

2 0
možnosti

martin013

15. 6. 2012 15:30
Zásadní NEkarma :-)

Ne že by mě váš text nezaujal, ale protože v něm nebezpečně generalizujete, tak se mi nemůže líbit. Vaše věta: "Politici jsou většinou pouze herci, které najímají investoři zhodnocující svůj kapitál pomocí investic do politického show", mi nedává jinou možnost, než se ptát, jakýchže to investorů jste najmutý herec vy osobně, protože i vy jste se zatoužil stát politikem (za Piráty). Jak mám věřit "novému" politikovi, když jen nasazuje na ty (všechny!?) politiky "staré"? Dále, máte sice pravdu, že zahraniční investoři a banky vyvádí část zisků ven, ale jak víme, domácí investoři nebyli vůbec žádní, nebo takoví, kteří vyváděli zisky na ostrovy, obohatili světovou společnost o tunelování atd.. Je to smutné, ale zahraniční investoři tu platí aspoň za zaměstnance povinné odvody, což je nemalá hodnota a nebýt jí, tak jsme dávno na huntě. Proto se cítím okrádaný jen do určité míry. A ještě něco. Už jsme se od vás dozvěděli, co je špatně. A teď zkuste, jak na to, aby to bylo lepší.....

2 0
možnosti

Jan Borovička

15. 6. 2012 16:49
Re: Zásadní NEkarma :-)

Já bych vyhlásil ostrovům válku a vzal si to všechno zpět + bonusy...

0 0
možnosti

meda_beda

15. 6. 2012 10:57
karma

velmi dobře pospánoR^

0 0
možnosti

meda_beda

15. 6. 2012 11:01
Re: karma

teda popsáno:-P

0 0
možnosti

Stará kára

15. 6. 2012 10:43
Aha

Postavily se fabriky - za "natištěné peníze", půjčené u bank či fondů.  Koupily se auťáky i dovolené. Za "natištěné peníze". Teď tedy zrušíme banky (tím pádem položíme všechny fondy, zničíme naše vklady). A ejhle - vše bude v pořádku. Jen na okraj: jak budeme dotovat náš rozpočet? Nijak, bez těch bank. Takže musíme zvýšit úsporná opatření (s dopadem na vnitřní trh) o dalších 80 mld. Kč (když už nebudou úroky, tak jen o pouhých 80 mld. Kč).

   Kam až vede nesmyslně chápaný princip minimálních rezerv!

1 0
možnosti

Bohem vyvolený parazit

15. 6. 2012 11:06
Re: Aha

Kde se tedy podle vás berou v ekonomice nové peníze?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS