Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

kilokrok

20. 11. 2011 21:12
Kdyby hloupost nadnášela

díval by jste se na nás již dávno z velké výšky a byl by jste, pane, jistě majitelem zeměkoule! Bláboly, které pronášíte, jsem parkrát od Vás slyšel. První otázka, která mě vždy napadla byla, zda-li víte vůbec o čem hovoříte! Myslím, že by jste se měl velmi rychle naučit také myslet, určitě by Vám to prospělo! Diskuze Vám nepřinese zrání, ale jen získání směru poznávání, ověření znalostí nebo naopak omylů! Zrání je důsledkem osobních zkušeností člověka a jeho touhy po empirickém poznání! 8-o

1 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

20. 11. 2011 21:20
Re: Kdyby hloupost nadnášela

uf, tak timhle jste totalne argumenty rozstrelil argumenty z clanku ... vas myslenkovy potencial mne naplnuje posvatnou hruzou ... reknete nam - da se tohle naucit, nebo mame smulu a je to striktne vrozene?

3 0
možnosti
K

kion333

20. 11. 2011 21:00
Karma

Tak realistický pohled oproštěný od emocí, přání vyvolává vášnivé diskuse:-/R^

Co s tím?

Problém je, že o lidech rozhodují zase jenom lidé.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

20. 11. 2011 21:16
Re: Karma

Dík. Nezbývá než se celkově navzájem domluvit. Prostřednictvím současných politiků se nedomluvíme. Oni se proti sobě štvou a tím proti sobě štvou i lidi. Celá ta levo pravá nenávist na forech kopíruje antagonismus v české politice.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

20. 11. 2011 20:54
Hluboký omyl:

Při důsledném přerozdělování pouze trhem se „ztrátoví“ jedinci ocitají bez zdrojů.

?????

Toto je v rozporu s ekonomickou teorií trhu i v rozporu s praxí. Proto by bylo vhodné uvést, jestli jste to vymyslel sám nebo citujete.

Zkuste si přečíst například Mises: Lidské jednání .

Vcelku jednoduchá úvaha vede k závěru, že žádní jedinci nejsou ztrátový. Každý jedinec má svoji cenu. V pravém kapitalismu je totiž nedostatek pracovních sil. Tuto realitu uvedl ve skutečnost například Reagan.

1 0
možnosti
S

Světlonoš_v02

20. 11. 2011 20:57
Re: Hluboký omyl:

číst lidské jednání je ztráta času. Tisícstránkové výplody grafomana, který o lidském jednání neví nic. Praxeologie je z prstu vycucaná ideologie, která se tváří jakoby vědecky a logicky, ale nemá žádné empirické základy. Nechápu jak může někdo psát knihu o lidském jednání, aniž by se opíral byt o jedinou empirickou studii, o poznatky věd jako antropologie, psychologie, ekologie, psychiatrie.

4 0
možnosti
RH

Kruton

20. 11. 2011 20:36
Svobodný trh

když připustíme, že trh funguje jen v určitých oblastech života a v těch oblastech kde selhává by ho měl nahradit stát, tak můžeme přiznat státu právo tuto oblast zabezpečovat. Je to opravdu tak, že stát dokáže vyřešit problémy, které trh nedokáže? Ve spoustě oblastí trh nedostal (díky předsudkům) vůbec šanci a ve většině oblastí, které si osobuje právo řešit stát, také stát selhává. Ovšem politici vždy najdou dost (narozdíl od ekonomů) důvodů, proč tu či onu oblast nechat ve svých pařátech a nenechat ji na svobodném rozhodnutí lidí...

2 0
možnosti
S

Světlonoš_v02

20. 11. 2011 20:45
Re: Svobodný trh

volný trh je utopie, nikdy nikde neexistoval a existovat nebude. Tržních selhání je spoustu - asymetrická informace, nestabilita trhů. Ideologové volného trhu jako Hayek a spol. byl párek salonních intelektuálů z univerzit bez zkušeností v praktickém světě. Ve svých analýzách lidské spoelečnosti a člověka se vůbec nezabývají takovými věcmi jako je boj o moc, boj o zdroje. Lidé co bojují o moc na volný trh kašlou, oni použijí jakékoliv prostředky, aby se k tém moci dostali a aby si ji udrželi. V každé společnosti platí železný zákon oligarchie, který je na rozdíl od utopického trhu reálný

http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_law_of_oligarchy

3 0
možnosti
JM

M99

20. 11. 2011 20:32
....

To jeste opisoval primo od Marxe?

Jestli mi bude jeste nejakej trouba tvrdit, ze Piratska strana neni socialisticka, vyleju mu na hlavu kybl studeny vody.

Dokonce jsem Vam dal ve volbach malem hlas. Bylo to zpusobeny totalni neorientaci v politicko-ekonomickych tematech. Pote jsem zacal vydelavat, uvedomil si, ze je dobry za vysledky neci prace platit a prestal jsem ilegalne stahovat z internetu. Dneska bych nad stranou bez programu(po precteni clanku chapu) , lakajici naivni prvovolice na stahovani beze strachu, ani neuvazoval.

3 0
možnosti
JO

oneill

20. 11. 2011 20:39
Re: ....

Program je svobodný internet, veřejně viditelné účetnictví veřejných financí a přímá demokracie přes internetu. Ta je v programu až na konci. O kradení autorských děl v programu nic není.

Já jsem dal hlas právě kvůli přímé demokracií. Zbylá část programu je zbytečná, protože v přímé demokracii by parlament mohl být rozpuštěn.

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!