Diskuse

Vůle k životu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

G_G

1. 3. 2010 13:41
Vůle :-)

Spermie se chová programově alá "robot" jen každá má jiný genom a to zcela záměrně. Ne nejrychleší musí pokaždé vyhrát. A to sámé platí i o dospělém jedinci jen s tím rozdílem, že se chování upravuje o zkusenosti. Nicméně to neznamená, že tam není vůle k životu to je zakladní pud každeho organizmu, ale je to je informace. Naprogramované pudové chování jedince.

Nechápu kam článkem směřujete. Vůle i všechno co se opakovaně nenáhodně vytváří musí být jistým způsobem program a tedy i vůle. Mohl by jste formulovat co si představujete pod pojmem vůle?   

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 3. 2010 15:26
Re: Vůle :-)

Definování vůle je obecně nejednotné.Já vůli chápu jako rozhodovací energii. Tedy schopnost transformovat nehmotnou "myšlenku" na změnu uspořádání hmoty. Projev vůle je přímý i nepřímý. Stroje a těla chápu jako zesilovače vůle, které pomocí svalů či motorů vykonávají rozhodnutí vědomí (v širším pojetí, jako identita živého objektu). V tomto širším pojetí přiřazuji vůli i rostlinám a zvířatům. Tedy ve smyslu, že v každém živém "objektu" existuje nějaký primární zdroj rozhodování (tedy vůle). Důsledkem těch rozhodnutí je zejména šíření života. Ty těla rostlin a tvorů jsou v důsledku "přírodní stroje". Tedy jen prostředky umožňující šíření "vůle".

0 0
možnosti
W

wiki5.5

1. 3. 2010 3:57
no jeste

jsem nevidel zadneho zivocicha na kterem nekdo parazitoval, aby ho laskyplne vychovaval a treba za jeho zivot obetoval svuj jen aby mohl zit... nekdy v tech svych politicky nekorektnich uvahach zajedete do pangejtu

0 0
možnosti
BJV

buh je velky

28. 2. 2010 20:40
poskozene se motaji v kruzich

to vidim kazdy den;-Djak rad bych je poslal zpatky na houby;-D

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

28. 2. 2010 20:18
vule

k clanku obecne mam neutralni vztah, je to sice vsecko pravda, ale CO noveho to prinasi? K te posledni otazce ... po vuli. To je snad jedina zajimava myslenka nebot poukazuje na to, ze vuli muze mit kazde "telo" tedy temer i jediny atom... cim je "telo" slozitejsi jen ma vice moznosti (volnosti) a je pro vuli (svobodnou, plamen zivota, postatu existence, bozi jiskru...) lepsi a komfortnejsi "vozidlo". Ma smysly (senzory) a jine funkce. Tak jako napr mobil rozsiruje telesne funkce o komunikaci na dalku, auto o rychlost, pistole o prevahu, bagr o silu a treba penize o moznosti... ja osobne myslim ze duší (vůlí, jisker, plamenu...) je více než částic hmoty a získání byť jen jediného atomu na kterém se může duše "vozit" je úspěch. Mít tělo jako máme my je už sakra úspěch a mít techniku je další pokrok ... mít boží tělo je ještě lepší a komfortnější... naopak smrt a zánik/ ztráta těla je velká prohra a krok zpět pro duši. Jedním ze smyslů zivota je získat a udržet si co nejlepší "tělo".

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

28. 2. 2010 19:08
Omyl

"Plod, dítě i dospělý jsou jen rozvinutější a tedy složitější podobou spermie, která se kdysi mrskala v lůně" - zásadní omyl, ze kterého pak plynou všechny ostatní nesmyly o "parazitech".

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!