Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

coj@nato

15. 1. 2010 20:16
Jó, jó, .....

tak nějak to je.

Dobře napsáno.R^

0 0
možnosti
N

nobi

15. 1. 2010 7:44
Moc dobré

Mluvíte mi z duše.

0 0
možnosti
M

MORAK

15. 1. 2010 7:37
Pěkně napsané !

R^

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 1. 2010 13:03
Nemyslím.

Nejen příčinnou souvislost, ale ani korelaci mezi kumulací lží ve společnosti a revolucí nevidím. Jsou i společnosti, jejich stabilita naopak spočívá na všeobecné přetvářce a lžích.

Problém vidím jinde: lži nahoře ve vedení společnosti vedou ke lžím všeobecně v celé společnosti a výsledkem je všeobecné předstírání jak práce, tak i loajality. To má za následek ekonomický úpadek a ten teprve může být příčinou případné revoluce.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 1. 2010 13:57
Re: Nemyslím.

Myslel jsem to naprosto stejně, tak jak píšete. Není-li to z článku patrné mrzí mne to. Vyjádřil jste to stručně a jasně. Dík

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

14. 1. 2010 12:02
hmmm

Hezky popsánoR^. Klidně jste to mohl vzít i z roviny jednotlivců. Můj osobní názor je to, že lidstvo, díky lži, nemůže dojít v psychologické rovině dál. Pokud člověk nezvítězí uvnitř sebe na lží, tak nikdy nedokáže vnímat věci reálně - to jste také uvedl i když trochu jinak. Když si uvědomíte, že politika v dnešní době funguje na principu nepřímé lži(takové vedení hloupého stáda - ČSSD)....no to je jedno......nicméně mě nejvíce irituje represe ze strany státu - já stát to vím všechno nejlépe, proto vám všem řeknu, co smíte a co ne.....Myslím, že je na čase pokročit dál a začít učit lidi odpovědnosti, aby pochopili, že to oni mají svůj život ve svých rukou a né očekávat od státu, že zkrze represe všechny ochrání. Každá represe omezuje spoustu nevinných lidí, kteří pak strácí morálku. Zvyšování represí je cesta do pekel - přesněji řečeno k takové robotizaci lidí. Pro mě je lež vždy krok zpět

0 0
možnosti
MP

admiral666

14. 1. 2010 14:06
Re: hmmm

a ODS je co? Bratrstvo zhasinani pri tombole, ktere by se bez podpory nemene tupeho stada taky k vypinaci nedostalo. Oc pikantnejsi je, ze logika volice CSSD je pruhledna, jednoducha, ale logicka, tak logika volice ODS je podobna, jako nejakeho kultisty, ktery vi, ze ho vyvolany demon sezere.

0 0
možnosti
LU

pidla

14. 1. 2010 11:01
Hezky jste to napsal,

platí to zřejmě i obecně o soužití v jakémkoli společenství i tom nejmenší, rodině i páru.R^

0 0
možnosti

oldiess

14. 1. 2010 0:40
Pozor na rakovinu!

Je to příliš vážná a zákeřná nemoc, která způsobuje hodně bolesti. Dávat ji do titulku jako úderné přirovnání pro vady charakteru je nechutné a neuctivé vůči všem postiženým, kteří taky můžou číst blog. Příště zůstaňte třeba jen u infekce. /Opravdu Vás tohle při psaní nenapadlo? /

0 0
možnosti
L

Luborka

14. 1. 2010 9:55
Re: Pozor na rakovinu!

Vám připadá infekce málo zákeřná a vážná? Naposledy kvůli jedné vyhlásili celosvětovou epidemii. Ani jedno z uvedeného (pokrytectví, rakovina nebo infekce) se nám obecně nelíbí a o to jde, o ten vztah jak k nemocem i k lidským slabostem. Aspoň tak tomu rozumím.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

13. 1. 2010 23:23
Velký souhlas a velký nesouhlas

Souhlas s celým článkem, nesouhlas s tímto: "Když demokratický stát zakazuje názor, ničí sám sebe. Demokracie končí a zůstává pokrytecká moc bez idejí." - Neodděloval bych názory a činy, jelikož lidé jednají podle svých názorů. Pak se dostáváme k celkem směšnému "když demokratický stát zakazuje (určité) chování, končí demokracie". Toti vychází ze základního nepochopení nepochopení toho, co je to demokracie - rozhodně to není anarchie!

0 0
možnosti

captainno1

13. 1. 2010 23:11
superčlánek

Vaše příspěvky to je živá voda v tomto páchnoucím státě.

Naplňuje to nadějí, že možná není pozdě a válka není zcela prohraná.

Děkuji CP

0 0
možnosti
J

jirkaknop

13. 1. 2010 19:07
Obávám se, že stát je vůbec založen na lži

Třeba hranice, národnosti, volby. Hranice jsou nějaké body, které rozdělují státy a nějak se historicky vyvinuly. Vznikly proto, aby vymezily právo státu. Ve skutečnosti jsou použity ale proti vlastním občanům, aby jim zabránily volně se stěhovat, volit si právo a jsou dobré pro vybírání cel a daní. Takže ve skutečnosti víc omezují, než chrání.

Nebo volby. Ty by měly být svobodné a s právem vybrat si kohokoliv. Kolik omezení ale volby mají!! Můžeme se vybírat jen ze stran. Je potřeba 5% k volbě (tedy aby náhodou nebyly voleny osobnosti, které by měly morální charakter), volby jsou placeny z našich prostředků a není povinnost dodržet program. Atd.....

Obávám se, že spíš je stát založen na ideích, které jsou sice proklamovány, ale jsou natolik zákony a předpiy pozměňeny, že vůbec nemají původní charakter. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!