Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parquin

3. 1. 2010 11:47
Ono ne, že

by to nebyla pravda, ale obávám se, že takové darwinistické a radikální myšlení a  články v jeho duchu vženou "chovatelům lidí" do sítí zdaleka nejvíc oveček nebo prasátek - nehledě na to, že ani v přírodě nenechají vždy ostatní svobodní a smrti hladem vystavení žít toho nejlepšího z nich a jdou mu pěkně po krku - např. vlčí vůdce klanu málokdy zajde přirozenou smrtí úspěch neúspěch - snaha nesnaha a u lidí taková revoluce typu VŘSR taky nic moc nemyslíte? 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

3. 1. 2010 12:07
Re: Ono ne, že

Nemám v úmyslu kohokoliv kamkoliv vhánět. Mým úmyslem je provokovat k přemýšlení bez neopodstatněných axiomů. Neposkytuji zde ani návod. Ono i to současné uspořádání je výsledkem boje, nátlaku. Je to tedy vítězná ideologie, vítězná koncepce. Jenže život a vývoj světa nekončí. Každý systém v sobě nese imanentně od zárodku svůj konec.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

3. 1. 2010 4:48
Jistě.

Se stejnou, možná menší mírou exprese lze ovšem tvrdit, že myšlenky některých lidských jedinců nejsou produktem výchovy, ale jsou produktem jen a jen toho chovu.:-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

3. 1. 2010 0:21
Dnešní sociální stát je nejlepší

Musí být. Jinak by se přece tak nerozšířil, zejména v nejvyspělejších zemích. Teorie o svobodných jedincích jsou nefunkční, protože nejsou schopny se prosadit.

Lidé vždycky žili v nějakých tlupách, ne jednotlivě, soupeřili především s okolní přírodou, až v druhé řadě mezi sebou v rámci té tlupy. Společnost vždy byla naopak podmínkou přežití.

To až dnes, v poměrech silného sociálního státu, si někteří jednotlivci začínají myslet, že za úspěch vděčí snad jen sobě, že společnost je jejich nepřítelem, který jim akorát brání v rozletu. Jenom moderní stát dopřává jednotlivcům luxusní svobodu prohrát a přesto nezahynout, pokusit se znovu. Předtím měli po tisíciletí mnohdy jen svobodný výběr mezi smrtí a otroctvím. Přežili ti, kdo zvolili otroctví.

Volný tržní systém nehodnotí lidi podle schopnosti zdroje vytvářet, ale podle schopnosti si je přivlastnit. Tady je ten problém.

0 0
možnosti
H

HolyMountain

2. 1. 2010 23:44
chov lidí na maso

Chov lidí na maso považuji za efektivní metodu, jak se vypořádat s přelidněním. Přelidnění planety nepřinese blahobyt, nýbrž hlad a bídu... Chovem lidí na maso by tak byly zabity hned dvě mouchy jednou ranou... R^ 

Nechápu, proč se lidé domnívají, že člověk je něco více než ostatní druhy, a proto by se neměli lidé vzájemně pojídat... Je to projevem bigotnosti... Druhovou diskriminaci považuji za stejně zrůdnou jako za diskriminaci rasovou... Koneckonců není to tak dávno, co byli lidé přesvědčeni o správnosti otroctví a s černým otrokem bylo zacházeno jako se zvířetem... Věřím, že v dohledné době dospěje lidstvo k názoru, že i druhová diskriminace je nepřípustná...

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

2. 1. 2010 19:20
Ták Ivo, i já tobě nic nepřeji do nového roku,

maximálně tak ty somálské piráty na dovolené v Chorvatsku  :-PRv

0 0
možnosti
BH

BoboHml

2. 1. 2010 19:18
.

R^

0 0
možnosti
DS

Streit

2. 1. 2010 19:00
Hodně na tom je

Chtěl jsem Vás pochválit, ale najednou mě varoval souhlas GN. ;-)

No, pochvalu zasloužíte i tak, jen bych doplnil, že ten politicky korektní chov má jeden účel, totiž aby tu chovnou stanici někdo ovládl a mohl se opřít i o lůzu.

Šťastný nový rok. R^

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

2. 1. 2010 18:48
Fšechno špatně

Je to jen rozšířená variace Malthovy teorie, lidí přibývá řadou geometrickou a

potravin řadou aritmetickou. Svodobodní jedinci, by se vraždili průběžně, my počkáme, že nebude co do žlabu... a pak se vyvraždíme z 50% . Přežije jen G.N.,

nic neví, ale je daleko.;-D

0 0
možnosti
G

geo.novotny

2. 1. 2010 18:44
PF 2010

.... do Noveho roku. Pane kolego, mate krasny dar rici pritazlive prachobycejnou pravdu. Dovolte mi, abych Vam podekoval.

G.N.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

2. 1. 2010 18:44
Já být tebou tak se moc nesměji

Pro tebe už důchod nebude, prodáš barák a sejdeme se v šaškecu ;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!