Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

kybernetik

5. 1. 2010 13:58
Malý přídavek

Lidé chtějí být šťastní. Na to mají právo. Nemají ale právo to realizovat na úkor druhých. Tady bych připoměl jedno orientální moudro - "ŠTĚSTÍ JE STAV MYSLI  A NE KONTA". Bohužel si mnoho lidí myslí, že bez "tučného konta" nelze být šťastný. A pokud by to snad šlo, je to vždy jen dočasné, protože každé tučné konto se počase jeví hubené. Odtud ten tlak na trvalý růst.V

0 0
možnosti
A

antizelenka

5. 1. 2010 21:27
Re: Malý přídavek

a) NIKDO nemá právo ! být šťastný

b) každý se může snažit být šťastný

c) trvale šťastný může být pouze imbecil( v lékařském slova smyslu)

dle Vaší logiky by se tedy měl každý podrobit lobotomii mozku a tím by se stal trvale šťastný

d)hrazením chirurgického výkonu lobotomie by se dalo zaručit i právo na štěstí - vřele doporučuji;-)

0 0
možnosti
PB

kybernetik

5. 1. 2010 13:50
Nad věcí

Podrobně jsem si přečetl všechny diskusní příspěvky a v podstatě mohu konstatovat, že každý máte malý kousek pravdy. To je na tom hezké. Nikdo však se nedotknul podstaty věci. Dokud člověk využíval svou vlastní fyzickou sílu a sílu zvířat, byl přírodě prakticky neškodný. Ale od r. 1842 kdy poprvé zaznělo, co je energie (schopnost konat práci - do té doby to člověk nevěděl!!!), začal postupně cíleným využíváním nabývat nad přírodou vrchu a chtěl si ji podrobit. Vůbec mu nedošlo a nedochází, že existuje zákon zpětné vazby a že všechny jeho činy působí i na něj. Bohužel s rostoucí silou zásahů do přírody nerostla souběžně moudrost člověka, ale jeho pýcha na vlastní schopnosti.

Kde jsou ty časy, kdy nejkrásnější dovolená byla v přírodě pod širákem nebo ve stanu? Dnes jsou lidé, kteří to vyznávají, považováni takřka za úchyly. Jeden důvod možná je, že málo utrácí a nepřispívají tak k "trvalému" růstu.

0 0
možnosti
BH

dropa

9. 1. 2010 10:55
Re: Nad věcí

Kousek pravdy se vždy používá, aby se mohla prosadit velká lež!

 Což v tomto blogu opravdu není.:-)R^

0 0
možnosti
J

JBoksay

4. 1. 2010 19:30
Chov lidí není výmysl komunistů.

Pokud jsem měl možnost srovnání z dostupných informací, tak nejvíce lidí přibylo v těch zemích, kde k žádnému cílenému chovu nedocházelo a ani nyní nedochází. Například Afrika v poslední době. Jinak podporou zvyšování obyvatel se cíleně zabývají humanitární organizace pod záštitou OSN. Ty převážně řeší pouze dodávky potravin a léků, ale nezabývají se dostatečně ostatnímy aspekty samostatnosti podporovaných skupin lidí v potravinové soběstačnosti. Vzhledem k jejich nevzdělanosti ani nemohou tyto podpůrné systémy ani vznést otázku kontroly porodnosti, která významně zhoršuje situaci. Změna v přístupu k zvyšování počtu obyvatel je nyní zřetelná právě jen v komunistické Číně.

Tedy rozšíření nemoci AIDS  na africkém kontinentě lze vlastně chápat jako obranný přírodní mechanismus proti přemnožení obyvatel.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

4. 1. 2010 19:34
Re: Chov lidí není výmysl komunistů.

Souhlasím.

0 0
možnosti
H

Hopej

4. 1. 2010 16:58
Není nad (z)dravé sebevědomí

Souhlasím s tím,že každé stádo je nutno prohánět,aby si uchovalo zdravé instinkty.Přesto však s velkou obezřetností sleduji počínání četných selfmademenů,kteří rádi a s notným sebeobdivem nabádají ostatní k svému následování.Ve společnosti sestavené jen z nekompromisních individualit se budou likvidovat navzájem,jelikož jinou potravu pro svůj zamilovaný boj o přežití nenajdou.Už se tetelím samou nedočkavostí nad očekáváním ,jaká to bude sranda.Pak jim možná dojde,že takto fungovat lidská společnost nemůže.Pravdou také je,že každá společnost nezbytně potřebuje vládnoucí elity.Vládnout ovšem neznamená ovládat,vykonávat však vládu nad společností a občany je v prvé řadě těžký a mnohdy nevděčný i nezáviděníhodný ůděl.Vnímání této skutečnosti u mnohých,považujících se příslušníky elit,u nás po dlouhou dobu zhusta postrádám.Lidé nejsou dobytek,ikdyž se tak dost často chovají.

0 0
možnosti
BH

dropa

9. 1. 2010 11:04
Re: Není nad (z)dravé sebevědomí

Problém je, že lidé dobytek jsou! Jinak by nešli v klidu na porážku! Čest vyjímkám.:-)

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

4. 1. 2010 16:48
Přemnožená planeta Země.

Naše planeta je přemnožena lidmi. Nejenom lidmi, ale i zvířaty.  Lidé se milují zasévají své sémě a rodí se a rodí. A nastavují se dlaně. Ať stát platí, my se budeme dále milovat a zasévat. Rodina je vlastně jakási chovná stanice lidí.

Hodně štěstí všem.[>-]EU[>-]EU

0 0
možnosti
BH

dropa

9. 1. 2010 11:06
Re: Přemnožená planeta Země.

R^R^ [>-] EU Rv

0 0
možnosti
HF

HofMan

4. 1. 2010 16:41
ad absurdum

Fajn,

pokud jsem to správně pochopil, když si opatřím kyj a bacím Vás s ním svobodně po hlavě, abych získal Vaší pokladničku nebo žvanec, nemá mi do toho žádný chovatel co mluvit, nedej Bože uplatňovat nějaký zákon omezující mou svobodu.

Původně jsem byl přesvědčen, že jste anarchista, ale nyní získávám dojem, že máte blíže k marxistickému revolučnímu smýšlení. Vždyť sebrat něco druhému byl vždycky nejjednodušší způsob obživy a to i v dobách kdy nějaké ty chovatelské zákony platily.

?;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

4. 1. 2010 16:58
Re: ad absurdum

Ochrana před agresí (loupeží či válkou) je standartním produktem, který si lidé žijící ve společnosti platí. To s chovatelstvím nemá nic společného. Chovatelství nastává v okamžiku, kdy se někdo rozhodne o lidi "starat". Ad absurdum to dotahuje komunistické plánované hospodářství. Každému je určeno kolik má mít dětí, jakou má dělat práci, co má jíst, kde má bydlet...Dnes máme komunistické zdravotnictví, komunistický sociální systém,....

0 0
možnosti
UF

Antexio

4. 1. 2010 10:54
Máte absolutní pravdu,

jen se divím, že zde není víc "opravných" názorů sociálních inženýrů a profesionálních parazitů na systému, kterým jste šlápnul na kuří oko, už jen dobře formulovaným názorem :-)

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

4. 1. 2010 10:41
Nejen

z chleba ziv je clovek. Protoze jsem jiz prepaseni........

0 0
možnosti
V

vsamotar

4. 1. 2010 10:31
Nejsem stejného názoru.

Nejúspěšnější a nejsofistikovanější jsou na této planetě patrně všechna společenstva. Včely, vosy, mravenci... Nevidím u jednotlivců těchto společenstev potřebu vítězit či prohrávat. Každý má svůj úkol ve společenstvu a funguje do roztrhání těla. (doslova) Jedni se starají o potravu, další o obranu, další o potomstvo. A nikdo od nikoho za to nic nechce a funguje to. Soutěží pak společenstva proti sobě, nikoliv jednotlivec proti jednotlivci jednoho společenstva. A nepřijde mi, že by byli nesvobodní či "chovaní".

0 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 1. 2010 10:41
Re: Nejsem stejného názoru.

včela-dělnice Vám nepřijde jako "nesvobodná"? Pak jste se dopracoval k Leninovu pojetí "svobody". Úplně stejně byli "svobodní" v tamních gulazích.

0 0
možnosti
MP

admiral666

4. 1. 2010 10:25
smesne

uz vidim otyleho vasicka jak nekde bojuje s kancem, nebo stve srnu ;-D;-D svobodne by posel mezi prvnimi!

0 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 1. 2010 10:42
Re: smesne

nemyslím si, že by to byla práv Vaše starost. (A že by o to kdokoliv rozumný stál, aby to byla právě Vaše starost.):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!