Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Streit

10. 7. 2008 10:36
Horizont

Podle mě jsou za hotizontem (jedno, zda černé díry nebo vesmíru jako takového) právě ty informace ve své elementární podstatě (je to kvantové dno). My tam nevidíme, protože ve hmotném světě jsme limitováni "c". Když opustíme myšlenkově tu hmotně-prostorovou bublinu, tak se dostaneme do světa informací jako podplanckovských stavebních kamenů konkrétní hmotné reality. Tam je skryta také ta část kauzality, která nám vyznívá v našem světě jako neurčitost nebo okamžitý přenos informací (viz EPR).

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

10. 7. 2008 14:46
Re: Horizont

Souhlasím až na jeden podstatný detail. Informace nejsou umístěny v prostoru, ony ho dokáží pomocí hmoty vytvořit. To znamená, že nelze napsat kde jsou (slovo "kde" implikuje prostor). Ony prostě jsou, otázka "kde?" nemá smysl.

0 0
možnosti
K

kion1

7. 7. 2008 22:27
Volič Národní strany

Zjednodušeně řečeno, jsme na cestě stát se "bohy"(nebo to co se z nás stane, nevyhubíme-li se, nebo nespadneme-li zpět do středověku) , a tvořit další vesmír, díky přirozené evoluci.

A tak si krátit věčnost:-)

KarmaR^[>-]

Snad jsem to pochopil dobře.

0 0
možnosti
P

pimlico

6. 7. 2008 16:24
Vedomi a Hmota ...

... myslenka a atom jsou na opacnych polech energetickeho spektra. Budeme nekdy vedet, kde je prusecik, prunik, kde prostupuje myslenka do hmotneho sveta a jak na materii pusobi ? ...

0 0
možnosti
L

Luborka

7. 7. 2008 9:33
Re: Vedomi a Hmota ...

Kde žijete pimlico?, myslím, jestli jste ze světa jménem Země. Pokud ano, Vaše otázka je minimálně zvlástní. Kde prostupuje myšlenka do hmotného světa, a jak působí? Působí stejně jak byla vyslána a vidíme , cítíme,  vnímáme ji, protože to, že jsme je projev myšlenky jako energie. Myšlenka je produkt vědomí, a hmota produkt myšlenky. Spíše se mi vnucuje otázka čeho produkt je vědomí?

0 0
možnosti
DS

Streit

6. 7. 2008 14:58
Informace - konečný dekomponent

Dávám karmu za výběr tématu. Až budu mít více času, dodám nějaké připomínky. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!