Ivo Vašíček

Evropa pod nátlakem

18. 05. 2014 18:35:59
Evropané pod tlakem masivní propagandy nevnímají, že jsme v ekonomické válce, kterou proti nám vedou USA. Ukrajina je pouhým prostředkem narušení rozvíjející se ekonomické spolupráce mezi EU a Ruskem.

Destabilizace států a podpora násilných převratů je naprosto běžnou praxí v zahraniční politice USA. Jejich představitelé to ani nepopírají. Mnoho operací je zdokumentováno na Wikileaks. Proč by tomu mělo být tentokrát jinak?

V roce 2002 zorganizovali velice podobný převrat ve Venezuele. Tehdy se pučisté podporovaní USA dostali k moci také na základě provokace - střelby najatých ostřelovačů do demonstrantů (od 23 min. filmu). Pučistickou vládu tehdy ve Washingtonu také ihned vřele akceptovali. Za dva dny to však byla celkem ostuda, protože lidi i armáda se vzbouřili a k moci se vrátila demokraticky zvolená vláda. Pučisti utekli převážně do USA. Tahle historická epizodka se však příliš nemedializovala.

US-EU.gif

Rusko není také žádný beránek. Bohužel však propaganda tlačí lidi do černobílého vidění souboje dobra a zla. V reálu hájí obě tyto velmoci pouze své vlastní zájmy. Je však naivní se domnívat, že je zájmem Ruska dobývat svět. Alespoň teď, když je u moci Putin jsou v Rusku na prvním místě především zájmy ekonomické. Propaganda a zfanatizovaná média však vytvářejí značně zkreslený obraz Putina a Ruska na základě odsudkových komentářů a lží. Následně z toho implikují i politici zcela chybné závěry. Neschopnost českého ministerstva zahraničí je až zarážející. Ruský „nevpád“ na Ukrajinu vyplývá z racionálních rozhodnutí a analýz. Kdyby se okupace Ukrajiny Rusku vyplatila, dávno by ji provedli. Někteří politici a média jsou tímto vývojem překvapeni, protože jsou jejich představy zcela mimo realitu.

eurusko.png

Rusko není příčinou současné Ukrajinské krize, ale pouze reaguje na vývoj, který aktivně ovlivňují USA a částečně i EU (jako užitečný idiot).

Janukovyč vyhrál prezidentské volby na základě programu většího sblížení s Ruskem, a umožněním osamostatnění regionů. Za jeho vlády byly přijaty zákony, které umožňovaly referendum o osamostatnění Krymu. To také bylo plánováno, ale nepočítalo se s Majdanem.

Kdyby se neodehrál v Kyjevě převrat, který vynesl k moci nacionalisty, kteří by referendum o osamostatnění zarazili (změnou zákonů), tak Rusko nemuselo nic řešit. Krym je pro Rusko strategický kvůli přístavu.

USA investovaly do destabilizace společnosti na Ukrajině minimálně 5 miliard USD (5 miliard přiznali). Výsledky vyšetřování ukazují, že většina kulek, které zranily bojovníky z Majdanu nepocházejí ze zbraní policie a Berkutu. Navíc střelecké pozice se nacházely v budovách, které neměla policie pod kontrolou (např. hotel Ukrajina, kde v té době bydleli i někteří politici od nás). Je to typický scénář, který CIA realizovala ve světě už mnohokrát.

Nacistické strany, kterým pomohli k moci jim příliš nevadí, podpora fašistických diktátorů je v zahraniční politice USA běžnou praxí. Strana Svoboda, která ovládá silová ministerstva se otevřeně hlásí k tradicím SS a jejich představitelé prohlašují, že největším problémem Ukrajiny je, že Hitler prohrál válku. Vládě se nepodařilo odzbrojit Pravý sektor, což je uskupení vytvořené fotbalovými huligans a militantními neonacistickými spolky. Toto militantní uskupení se změnilo na politickou stranu a její bojůvky terorizují Ukrajinské obyvatelstvo. Představitelé USA s pravým sektorem jednají o financování, které by jim umožnilo přechod na „seriozní politiku“.

Obávám se, že současný vývoj na Ukrajině nemá nikdo pod kontrolou. USA se pomocí svých poskoků snaží eskalovat konflikt a vtáhnout do něj Rusko. Rusko však není „banánová republika“ a lze předpokládat, že o USA plánech vědí. Proto se chovají zdrženlivě i když nacistické bojůvky zabíjejí jejich sympatizanty.

Evropa by si měla uvědomit, že problémem není Ukrajina, ale jsou jím USA. Své potenciální ekonomické problémy chtějí řešit na náš úkor.

Pokud chce Evropa mír a bezpečí, musí se stát plně soběstačnou i v otázkách obrany. Nesmíme být v obraně závislí na USA a musíme být schopni čelit i Rusku. Nyní je bezzubá Evropa jen kusem hadru, kterým USA plácá do Ruska. Mnoho současných politiků poškozuje zájmy Evropy. Schwarzenbergové a Zaorálci jsou v podstatě vlastizrádci, kteří pomáhají nepříteli, který nás chce ekonomicky zotročit.

Pro komplexnost přidávám:

chinausa.jpg

Autor: Ivo Vašíček | karma: 37.60 | přečteno: 6634 ×
Poslední články autora