Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, takto se musíme ptát. Proč nebyly uvedeny fakta, která jsou známá ? Jaký je důvod ? Proč si vyšetřovací komise nevyslechla názor českého armádního experta Anndora Šándora, který již druhý den po nehodě měl v České televizi zcela jasno o pachateli sestřelu ? Proč najednou mlží ? Být Andorem Šándorem a Českou televizí, tak se urazím !!

4 11
možnosti

Fakta jsou známa dokonce už od prvního dne, soudruhu kolotočáři. Pan Strelkin a jeho boys se totiž přiznali ihned po sestřelu....

11 7
možnosti
MR

M66i71l11a46n 94R83a57d82e43k

14. 9. 2014 20:45

vysetrovani neni tajne ale zdlouhave, neni na politickou objednavku, takoveto studie nekdy trvaji az dva roky, akorat v pripadech kde to neni tak medializovano se nad tim nikdo nepozastavuje.

9 0
možnosti
VH

1. Vyšetřování není tajné. Je neveřejné. Tak tomu je při vyšetřování všech leteckých katastrof civilních letadel (a odpovídá to příslušným mezinárodním dohodám). Vždy jsou vydávány pouze průběžné zprávy a nakonec zpráva závěrečná.

2 Vyšetřování je prováděno komisí pro vyšetření letecké katastrofy. Jejím jednoznačným a výhradním cílem je stanovit důvod katastrofy a vyloučit případné další či související důvody.

3.  D ů v o d   katastrofy komise v předběžné zprávě uvádí: zasažení množstvím těles o velké rychlosti (a tedy velké energii), následná dekomprese a rozpad trupu letadla.

4. Nikde jsem neslyšel ani nečetl, že by v komisi byly vojenští odborníci - ostatně by to bylo v rozporu s mezinárodními dohodami. Ergo: v komisi nebyli odborníci, kteří by uměli stanovit vámi uváděné vlastnosti střely.

5.  Jednotlivé části letadla zřejmě vůbec nebyly kvalitně dlouhodobě zkoumány (zpravidla se děje po dopravení do volného hangáru a sestavení zbytků letadla.

6.  Z kterého směru bylo letadlo zasaženo - to myslíte z boku či zespoda? Nebo jak?  Víte, jak se pohybují naváděné střely (ať vystřelené ze země nebo ze vzduchu)?

7. Nechci se hádat - ale předpokládám, že malajská komise bude opět pro vyšetření příčin. (Mimochodem: já jsem kdesi četl, že se malajská delegace zúčastnila práce v mezinárodní komisi. Nejsou to ti, které považujete za samostatnou malajskou komisi?)

27 2
možnosti
JB

Aha, a u pádu letadla u Lockerbie se nezkoumala výbušnina? Nebo o tom jen nevíte? Výbušnina se v tomto případě zkoumala velice podrobně i FBI se okamžitě zapojila ;-)

4 3
možnosti
RB

Na jedné straně máte pravdu, že předběžné výsledky vyšetřování nepřinesly NAPROSTO nic nového co by už všichni nevěděli. Na druhou stranu si rád počkám na výsledky vyšetřování Malajsijské strany, protože ti mají na vyšetření největší zájem. Otázkou je co vyšetří a zda budou mít koule na to to zveřejnit, i když to náhodou nebude pasovat verzi kterou do nás hustí média.

13 2
možnosti
VR

Pane Vašíčku! Nepleťte si komisi vyšetřující leteckou nehodu s bulvárním deníkem! Ta nezveřejňuje okamžitě každou, i sebepitomější, domněnku.

Vyšetřování letecké nehody trvá i za normálních okolností docela dlouho, někdy je vyšetřování uzavřeno a výsledky vyšetřování zveřejněny i po více než roce. A podmínky pro vyšetření této nehody na místě zdaleka nebyly a nejsou ani dosud normální! Vyšetřovatelé se dostali na místo katastrofy až po dvou týdnech od pádu letadla a jejich pohyb na místě byl omezován, na místě se před tím pohybovalo velké množství nepovolaných osob a se zbytky letadla bylo manipulováno.

17 5
možnosti
Foto

chápu, že pád z neznámých příčin někde do moře může být vyšetřován dlouho. Zjistit druh munice je po získání vzorků práce na pár minut či hodin - není na tom nic složitého . fyzikální a chemická analýza nalezených vzorků je běžná laboratorní rutina. Zjištění místa zásahu  je zjistitelné okamžitě po prohlédnutí trosek, určení směru zvládne při prozkoumání pár trosek (průřez trupu) učitel fyziky ze základní školy.

9 6
možnosti
LD

Četl jsem článek člověka, co ze zabývá výbušninami v Pardubicích. Váha výbušniny v BUKu je 70kg a pokud by došlo k výbuchu u dopravního letadla, byla by v něm elipsovitá díra, resp. trup by byl hodně potrhán. To, co jde vidět na letadle MH17 prý odpovídá menší náloži, která se vyskytuje u raket vzduch-vzduch.

3 3
možnosti
VR

Ach jo, další odborník! Zkuste si alespoň přečíst jak funguje hlavice Buku!

10 5
možnosti
Foto

Komise vyšetřovala zadání, t.j, co bylo příčinou katastrofy. Tu zjistila a zveřejnila. Víc jí nepříslušelo.

Vezmu-li tuto událost, např. dle našeho práva, musí ,,kdosi" podat cosi jako trestní oznámení na neznámého pachatele. Zda tak kdo učinil, o tom v našich mediích info asi není. Zda takové vyšetřování probíhá, dtto.

3 3
možnosti
Foto

Trestní oznámení nikdo podávat nemusí-v případě nepřirozeného úmrtí se vyšetřování rozbíhá automaticky.

1 0
možnosti
Foto

a čemu se divíte, že se nedozvíme pravdu.

V takovýchto případech je vždy zhruba  stejné množství pravdivých zpráv a dezinformací takže se objektivní pravdu běžný občan nedozví.

nebo jste tak naivní, že někdo řekne-ano my jsme to letadlo sestřelili

3 1
možnosti
Foto

Mě nějaké mediální spekulace vůbec nezajímají, ty vyšetřovatele snad platí daňoví poplatnívi, měli by nám proto říci co zjistili. Když neřeknou řeknou to Malajci - stopy po munici jsou tvrdá fakta, která lze interpretovat zcela jednoznačně. Stejně tak balistika. To by museli všechny trosky sešrotovat a zničit, aby z nich nešlo nic zjistit.

6 7
možnosti
Foto

A co když to bylo neutrinové nebo laserové dělo? To by ty laboratoře objevily?

0 2
možnosti
Foto

S tou malajskou vyšetřovací horlivostí je jeden problém,  Malajsie je tím státem, respektive ty aerolinky, které nesou objektivní odpovědnost za to, že to letadlo tam vůbec letělo. V tom přímo si budou notovat s Ukrajinou. Proto budou hledat viníky všude možně, jenom ne u sebe.

Proto také nizozemský premiér se vyjadřoval daleko umírněněji než ten malajský.

1 6
možnosti
Foto

pane Řezníku-pochybení malajsijských aerolinií je velmi sporné / i když bylo hloupé létat nad válečným konfliktem/-nemohli tušit, že je někdo sestřelí-a o tom, že byl sestřelen asi nikdo nepochybuje.

otázkou je k jakým důkazům se ta komise dostane

3 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!