Diskuse

Evropa pod nátlakem

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P62e36t29r 19K72o24v70á93ř

29. 5. 2014 12:48

Velice se shodujete s tímto pánem

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3797-rozhovor-s-politologem-danielem-solisem-amerika-hraje-o-vsechno

O Ukrajině se teda hovoří až někde uprostřed.

0 0
možnosti

Tož to tedy v souladu s přáními pirátů ve Venezuele vyhrál "lid". A jako obvykle tam je nouze i o hajzlpapír a internet má k pirátským představám o svobodě notně daleko.

Jako obvykle u takovýchto sociálně-inženýrských ideologií to vede k opaku toho co si ideolog přeje.

0 0
možnosti
Foto

Proč nám  (mě) podsouváte vaše názory (či koho). Tyhle demagogie jsou fakt jen pro černobíle uvažující chudáky.

0 0
možnosti

Mám pocit, že jste nedávno napsal, pane Vašíčku, že západ žene Rusko do náruče Číny.

No a myslím, že jste měl zatraceně pravdu.

Naše média zatím nikde ani slovem nepíší o dnešním setkání prezidenta Putina s čínským prezidentem v Šanghaji.

Zde je zpráva izraelské zpravodajské služby DEBKA:

The Russian and Chinese presidents Vladimir Putin and Xi Jinping meet in Shanghai Tuesday. Both are under fire from Washington over their respective policies on Ukraine and the South China Sea. On arrival, Putin called China “Russia’s reliable friend” and said “cooperation between them had reached its highest level in history. In this context, the two presidents will launch a joint Russian-Chinese naval exercise. Their summit is part of the Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA), attended by delegations from nearly 40 countries and international organizations, including Iran, Pakistan, Kazakhstan and Cambodia.

A zde je zpráva BBC: http://www.bbc.com/news/world-asia-china-27481454

2 0
možnosti

Pane Vašíčku díky za vaši objektivitu. Jak je dále psáno, tak já vůbec nerozlišuji kdo něco řekl, ale jde o to co bylo řečeno. Snad budou rozumné hlasy více slyšeny.

5 0
možnosti
Foto

R^Konečně článek, který se má o co opřít a nezkresluje údaje. Výroky našeho ministra zahraničí, který není diplomat, ale mluvka nám ještě vícekrát prokáží medvědí službu.

5 0
možnosti
Foto

Přátelé, kdo ještě pamatujete jazyk takřka mateřský, podívejte se sem:

http://pirate-party.ru/

http://www.lookatme.ru/mag/live/inspiration-lists/204275-karta-zapretov

Kdo chce porovnat míru svobody v Evropě nebo v USA s mírou té Putinovské, asi dojde k názoru, na čí straně je trochu více pravdy.

A z tohoto pohledu je třeba přistupovat i k informacím z té či oné strany.

Viz třeba http://zpravy.idnes.cz/chat-s-politickym-geografem-romancovem-d9o-/zahranicni.aspx?c=A140516_162637_zahranicni_jw a podívejte se nakomentáře pod článkem. Rus jak Brno a stejně se některým nelíbí.

1 1
možnosti
Foto

R^... za článek. A všechno nejlepší k svátku :-)

4 0
možnosti

:-) Připojuji se, s dovolením.

K palci za článek i k přání k svátku.

1 0
možnosti
Foto

Pan Vašíček by nám mohl vysvětlit, proč tak demokratický stát, jakým podle něho Rusko je, zakazuje registraci ruské pirátské strany:

http://www.zive.cz/bleskovky/rusko-zakazalo-vznik-piratske-strany-prepadavani-lodi-je-trestny-cin/sc-4-a-172010/default.aspx

http://www.denik.cz/ze_sveta/pirati-nemohou-do-voleb-kvuli-jmenu-20130117.html

Jak vidět, autor blogu už dostal i nálepku:

Rusko nebo Rusko. V krymském referendu se s Ukrajinou nepočítá ...

http://www.reflex.cz/.../rusko-nebo-rusko-v-krymskem-referendu-se-s-ukrajinou-nepocita.html ‎ Archiv Podobné 13. březen 2014 ... Voliči v nedělním referendu o připojení Krymu k Rusku nebudou moci ... či dezinformátor o Ukrajincích Ivo Vašíček (Česká pirátská strana).

5 3
možnosti
Foto

Chápu že máte černobílé vidění. Nechápu však proč zde v diskusi musíte lhát. O tom, že je Rusko "tak demokratický stát" jsem nikde nikdy nepsal. To, že je v Rusku zakázaná Pirátská strana jsem zmínil i v politickém spektru.

Je mu vás líto.

2 3
možnosti

V textu pane Vašíčku píšete:

"Janukovyč vyhrál prezidentské volby na základě programu většího sblížení s Ruskem, a umožněním osamostatnění regionů. Za jeho vlády byly přijaty zákony, které umožňovaly referendum o osamostatnění Krymu. To také bylo plánováno, ale nepočítalo se s Majdanem.

Kdyby se neodehrál v Kyjevě převrat, který vynesl k moci nacionalisty, kteří by (by?) referendum o osamostatnění zarazili (změnou zákonů), tak Rusko nemuselo nic řešit. Krym je pro Rusko strategický kvůli přístavu."

Jestli to dobře chápu, chcete tím říct, že pokud by nebyl Majdan, proběhlo by na Krymu referendum o osamostatnění a pozdějším připojení k Rusku - tedy že by přirozeně nastal tentýž stav, který je dnes - Krym včetně Sevastopolu patří Rusku.

Ve skutečnosti Sevastopol nebyl a není součástí Autonomní republiky Krym - byl přímo podřízen Kyjevu a dnes je z něj "Město federálního významu" přímo podřízené Moskvě. Žádným referendem této změny nemohlo být dosaženo.

(Když už nechceme hovořit o Budapešťském memorandu apod.) Další problém bych jako pan Hanák viděl ve Vaší idealizaci si Ruska. Dnes byl odhalen další kousek ruské televizní propagandy: http://echo24.cz/a/w8LQa/podvrh-ruska-televize-vydava-dva-roky-stare-zabery-za-aktualni V Rusku stoupá nenávist k Ukrajincům jako lidem, za fašisty a banderovce už jsou vydáváni úplně všichni - a uvědomte si, že podvrhy šíří státem kontrolované a téměř monopolní televize!

4 2
možnosti
Foto

O jaké idealizaci Ruska píšete? A jak souvisí ruská propaganda se západní? (ruské lži se lhaním západu?) Problém je spíše vaše černobílé vidění. Desetitisícové pochody nacistů s pochodněmi a vlajkami divizí SS nejsou propagandou, ale skutečností, kterou západní propaganda popírá. Jinak já zcela primárně vycházím z přímých zdrojů, tedy stránek aktérů (Dmytro Jaroš, Avakov,..)..dělají co říkají ..a prezentují se jako nacisti

1 2
možnosti