Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Já nevím ...viděli jste dnes názor Rusa ? Nejdříve Krym, pak východ a pak celou Ukrajinu ...to se vám fakt líbí ?

1 1
možnosti
Foto

Nelíbí, proto to chci řešit. Nadáváním a bezzubým vyhrožováním to nezastavíme.

1 0
možnosti
Foto

I52v33o 10C46i56l91i26c77h

16. 3. 2014 21:36

Chápu (i když nesouhlasím) proč chce USA vyvolat válku kdesi daleko od nich. Chápu (i když nesouhlasím) i to proč Rusko nechce ztratit vliv na Ukrajině a už vůbec ne Sevastopol. Chápal jsem (i když nesouhlasil) i to, že se EU snaží rozpínat (i když slon v porcelánu by byl lepší). Ale vůbec nechápu, proč tam chce zcela bezzubá EU válku a dělá vše pro to, aby tam byla 8-o

10 3
možnosti
JH

J23a47n 11H65a43n14á96k

16. 3. 2014 21:50

Aha, takže EU dávala rozkazy Berkutu, poté EU dávala rozkazy ruským vojákům, tvářící se jako Krymská domobrana, zároveň EU dává příkazy všem ruským motorizovaným ozbrojeným složkám nejen na Krymu a nakonec bude to EU, která na Ukrajinu prostřednictvím ruských vojáků zaútočí. Nezaútočí EU prostřednictvím Ruska i na USA, které Vám v té super-teorii chybí?

Pane Cilichu, mohu se zeptat, čím se dopujete? :)

4 7
možnosti
PZ

Pan Vašíček se diví, že okupant jedné části země (Krymu), který se nikdy nevzdal snu získat Ukrajinu celou nezískal pro "společné vyšetřování" (což znamená volný pohyb svých mocenských a výzvědných složek a jejich volnou činnost) v hlavním městě této země od ostatních mocností ani od dotyčné země jako takové.

Upozorňuji, že v roce 1914 po atentátu na Franze Ferdinanda zaslalo Rakousko-Uhersko 10 bodové ultimátum Srbsku, které devět z těch deseti bodů přijalo a odmítlo pouze desátý, který požadoval volné vyšetřování činu rakousko-uherskými orgány na srbském území, což považovalo za příliš velké narušení srbské suverenity (a právem, proto to také do toho ultimáta Rakušané zahrnuli, aby to bylo nepřijatelné).

Jinými slovy, klasický ruský krok jak zaprvé zpochybnit nezávislost země a zadruhé mít volné pole působnosti v jejím hlavním městě.

2 2
možnosti
JH

J91a34n 93H27a10n38á86k

16. 3. 2014 21:58

Také zajímavé informace a také velmi logické. R^

0 0
možnosti
JH

J43a39n 13H58a18n55á47k

16. 3. 2014 21:23

To máte těžký pane Vašíčku.

Vojenské manévry ruské armády mimo Krym mohou být jen zastrašovací akt, aby lidé jako Vy, potažmo EU a USA (kteří jim na to skočili) dle Vaší teorie, v rámci nějakého kompromisu "odevzdali" Krym Rusku bez potíží.

Tím mj. samozřejmě celou okupaci legitimizuji, což pro EU a USA není zrovna dobrý výsledek. Ale je fakt, že by se asi konflikt vyřešil do doby, než by se Putin ráčil aktivizovat jinou "občanskou základnu".

Na anexi celé Ukrajiny to netipuji, protože by opravdu došlo na tvrdé sankce a tím by USA a EU, společně s ruskými oligarchy, Putina odstřelili. Krom toho Putin může doufat v jediného adekvátně silného spojence - Čína. To by ovšem nemohla mít Čína hromadu amerických dluhopisů, protože i při malém oslabení dolaru, by právě Čína hodně zaplakala. Ostatně proto se Čína k podpoře Putina staví značně zdrženlivě.

Takže hezká teorie, ale možná právě účelová ze strany Ruska.

Já si řešení nedovolím nabízet.

2 0
možnosti

TO máte těžký pane Hanáku, vy tomu říkáte ráčil aktivizovat jinou občanskou základnu a to co se ve skutečnosti děje je to, že 90 procent obyvatel Krymu chce ven z Ukrajiny. To vás ale asi moc nezajímá co, vy to vidíte tak nějak šířeji a na lidi se kaká že . A s tím jak USA s ruskými oligarchy odstřelují Putina to jste vyslovil zajímavý názor. Ale je to tak trochu přání otcem myšlenky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!