Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Jen tak pro zajímavost. http://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY  a pak že tam nejsou nácci. Ti lidi mluví docela jasně. Tomuhle vážně nefandím.

3 0
možnosti
Foto

Věcně správný, logický článek. Nelze však čekat od pitomců v čele kolonizovaných zemí typu Česka nějakou kloudnou akci. Uvidíme jak se bude situace vyvíjet dál, osobně jsem převědčen, že ani Obama ani Putin válku sami o své vůli nechtějí.

2 5
možnosti
Foto

jasně až na ty pomluvy, lži a dezinformace o Ukrajincích, fujtajbl.

0 1
možnosti
Foto

Bohužel, válka je univerzální lék na celosvětový hospodářský svrab (předluženost, soupeřící zájmy na světovém trhu, nedostatek přírodních zdrojů atp). Někdy to ale chvíli trvá než probublá na povrch.

Ode dna deprese (1932) to trvalo 6-7 let (podle toho jak to počítáme) než válka propukla naplno. Pokud bylo současné dno v roce 2009 tak to v první aproximaci vychází někam do let 2015-2016.

Tak uvidíme, jak moc jsme se z historie poučili...

0 1
možnosti
JP

J35o10s89e62f 58P76o69t19r

9. 3. 2014 22:21

Jeden Ukrajinec, zde pracující, mi vyprávěl o Stalinově uměle vyvolaném hladomoru vůči Ukrajině. Na vesnicích se zrekvírovaly všechny potraviny, osivo, domácí zvířata, krávy, koně a k hlídání polí byli povoláni vojáci |Rudé armády, kteří střílleli i po malých dětech, když šly na pole vybírat zmrzlé brambory..

Na hladomor, který byl jen zlovůlí  Stalina zemřelo několik milionů lidí.

8 1
možnosti

A ta pole patřila komu? Nešlo náhodou o státní majetek?

0 0
možnosti
MR

ano, Rusko je rise zla, bude se snazit expandovat, ale tam kde je to mozne bez velkeho odporu. Ze by narazlili na nejaku odpor v EU je smesne, Evropa uz neni schopna se ubranit, ne ze by nebyla sila, lide, zbrane nebo penize, to Evropa ma. Nema vuli. Uz se otevrely dvere nejzarytejsimu nepriteli. http://milanradek.blog.idnes.cz/c/398416/Blba-nalada-v-EU-a-jak-to-Brusel-chce-resit.html

Ale utok Ruska na Evropu by byla svetova valka, a tu si ani USA ani Rusko nemuzou dovolit. A neni proc. USA to nevyresila v Iraku, odtahli, ani v Afghanistanu, uz odtahnou, na Syrii nemaji, proto to Obamovi zatrhli, nejsou prachy. O Rusku nemluve. Cili straseni valkou v Evrope, nota bene za podpory USA je, prominte, pitomost.

4 2
možnosti
Foto

Budu rád když se nemýlíte. Přeci jen si však myslím, že místo ignorování názorů ruské strany, která se mi jeví minimálně opodstatněná by evropští politici měli s Ruskem jednat a optimálně vyslat pozorovatelské týmy společné kde budou mít zastoupení obě strany a Ruská obvinění vyvrátit, případně učinit příslušná opatření. Je tu oprávněné podezření, že vlády v Kyjevě a na Krymu nebyly demokraticky zvoleny a v obou případech existují bezpečnostní rizika pro Evropu i pro Rusko. Vyhodnotil jsem, že ozbrojení nacionalistů může být spouštěčem ruské invaze. Když to nebudeme řešit, v případě konfliktu se už nedozvíme, zda se opravdu Banderovci chopili vojenských zbraní nebo si to celé Rusko vymyslelo.

4 1
možnosti
Foto

K95a92r84e41l 38R92a53d18a

9. 3. 2014 21:29

R^ Realistům obvykle nikdo nevěří, dokud není pozdě. Diskuse to bohužel potvrzuje.

6 2
možnosti
MM

Bohužiaľ ...

Ale tento článok je až kruto realistický !! Všetky krízy sa v dejinách riešili vojnou a tam to aj pravdepodobne smeruje .....

3 2
možnosti
Foto

V podstatě souhlasím, až na tu Čínu, ta by nikomu zbraně nedodávala. Tam se již delší dobu připravují na zabrání území se surovinami, které potřebují a již párkrát tam kolem toho bylo dusno a za posledních 5 let se proletělo hezkých pár diplomatických nót. Čekají na příležitost. Pokud by USA vyprovokovali lokální konflikt v Evropě, tak Čína zabere některá území kolem sebe a nikdo neřekne ani babuša. Máte pravdu v tom, že lokální válka v Evropě USA pomůže, Rusku neublíží a odskáče to EU. A USA do toho půjdou, pokud budou mít příležitost, protože jejich konkurentem není Rusko, ale právě EU. Jen aby se jim to pak nerozjelo jako domino, jak v případě 2.sv.v. Pak by nebylo vyloučená válka mezi Korejemi a hlavně riziko Indie Pakistán, protože tam by hrozili jaderné zbraně. Snad k tomu nedojde, ještě mohou vyměnit východní Ukrajinu za Sýrii, možná o to celou dobu jde. Ale něco mi říká, že začne zastrašování funkčními testy nosičů jaderných zbraní a nakonec to vyšumí, ostatně Rusové tento týden již jedny testy provedli.

3 2
možnosti
MR

vzdyt uz jste to davno rozbiral s okresnim hejtmanem.

0 1
možnosti
JH

Možná jsem idealista, ale ve válku v Evropě zatím nevěřím. Státy EU na to nemají, jelikož jejich armády jsou zdecimovány socialistickou politikou a jen chrastí papírovými řetězy. Obama si to nemůže dovolit z politických důvodů, jelikož by jej občané USA roznesli na kopytech a Putin ji nechce, protože má mozek. K válce dojde až dojdou v EU zdroje, až daňově vydyndají veškeré produktivní obyvatelstvo, dojde k hospodářskému krachu a začne boj o přežití.

2 0
možnosti
MR

o to asi autorivi nejde, hlavne kdyz se na USA nakyda, jsou to prece valecni stvaci. Rusko je vzdy nevinne, a Ukrajina ohrozuje Rusko.

1 7
možnosti

Některé články jakoby vypadly z líhně komunistických desinformátorů včetně toho, že si drží marxleninskou ideologii...

Je to mnohem prostší! Vladimír Putin má na Krymu svoje válečné základny. Přece je nenechá uprostřed Evropské unie! Putim potřebuje Krym! Putim bude mít Krym! Za každou cenu!

7 2
možnosti
MR

ale uznate ze je to dojemny clanek, jak se Putinovi deje prikori, jak na nej ta Ukrajina tlaci a ohrozuje ho, neni to nadhera? Clovek se citi mlady, jako za starych bolsevickych casu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!