Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesmysl. Toto přesně je nesmysl. Může mi někdo z intelektuálně obdařenějších čtenářů vysvětlit, jak by měly být posty v dozorčích radách obsazovány? Já jsem si naivně myslel, že volím politiky, aby hospodařil dle svého názoru s veškerým státním majetkem. A právě podle toho, jak s ním hospodaří, si vyberu příště. Občas se setkávám s názorem, že by snad mělo být na takové posty výběrové řízení. To těžko může říct někdo, kdo má rozum a domýšlí to v praxi. Vycházím-li z toho, že se státním majetkem má hospodařit někdo, kdo se zodpovídá voličům, pak nechápu, co je špatného na rozdávání trafik. JE věcí strany, koho si vybere. Jestli se vám to nelíbí, nechcete demokracii ale něco jiného a obávám se, že ZCELA utopického. Vnímat trafiky jako úplatek je móda, je to něco, co miluje chudá lůza. Zatím mi to připadá tak, že hlavní chyba přidělování trafik spočívá v tom, že ji nedostal ten, komu se to nelíbí. Do párků a do politiky je lepší nevidět. Když vás bude někdo 1 ROK odposlouchávat, těžko NEpůjdete sedět. Většina z vás internetuje v práci jako zaměstnanci. To je v pořádku? Není to náhodou takový malý tunel? Za rok tím flákáním připravíte zaměstnavatele o celkem slušný peníze. Já chci politiky, kteří s tím humusem nejrozličnějších zájmů dokáží pracovat a vytvořit nějaký funkční kompromis. ŽE to bude znamenat trafiky pro někoho, je přirozené. Jestli se vám to nelíbí, nechcete demokracii. To byste si měli ujasnit...

0 3
možnosti
Foto

Nakupování důvěry pro vládu je zcela proti principům demokracie. Nicméně váš post je důkazem, jak hluboko až morálka může klesnout. Stát nepatří politikům. Kdyby si manažer - zaměstnanec v soukromé firmě na nějakou pozici dosadil svou milenku nebo vytvořil trafiku pro kamaráda tak ho majitel firmy vyhodí. Je mi jasné, že se v politice tyhle věci občas dějí, ale to ještě neznamená, že lze akceptovat, aby někdo tvrdil, že je to normální. Já chci demokracii, ale ne tu vaši veksláckou. Je to o lidech, a jsem si téměř jist, že kdyby tu dál byli komunisti, tak je reprezentují u koryt ti samí lidé, kteří jsou dnes ve vedení ODS, ČSSD, TOP09,...prostě nefachčenka a vyžírky

1 0
možnosti
Foto

myslím, že politické obchody se dělaly vždy, nemají je však dělat hokynáři, ale gentlemani. Kde džentlmeny však sebrat, trvá li jejich výchova tři generace....že ? Takže zatím musíme počkat, dokud se policistům nezvednou platy...pak bude chvíli pokoj....než se naštvou třeba vojáci ;-DV

0 0
možnosti
Foto

M11a60r15t87i33n 28Š75i84k

19. 6. 2013 14:54

Vždy jsem myslel, že největším problémem tuzemské politiky je, že ji dělají relativně "chudí" lidé - politici. Ti pak berou svůj (ve většině případů) kariérní vrchol, jako správný čas pro rychlé obohacení se. Pak už jenom záleží, jestli to dělají opravdu hodně hloupě, nebo o něco chytřeji (např.Gross, ten vydělal opravdu hodně). Jenomže příklad Ratha mi to trochu nabourává. Zrovna ho bych nepovažoval za "chudého", už před vstupem do politiky. A přesto je obviněný z nemalé korupce. A tak si říkám, že pravda bude někde jinde. Politika prostě přitahuje určité typy lidí. Přesněji, úplně nahoru a tam, kde jsou opravdové penězovody, se propracovávají právě tyto určité typy lidí. Pravdu máte v tom, že právě takto osobnostně založení politici, se nám teď pokouší nastavit, kam až lze zajít. Topolánek označí veřejně justici za juntu. To je přece úplný rozklad. Ten člověk není hejsek z ulice. To je proboha bývalý premiér této země. Člověk, který ty instituce měl mimo jiné svým způsobem spravovat a budovat. Jak je možné, že "pravicoví" politici dnes a denně komentují postupy policie a státních zástupců? Zpochybňují tyto instituce. Jaký vztah pak má mít běžný občan volič, k tomuto státu jako celku? Co proboha vede ty údajně inteligentní (pravice je přece ta chytřejší) politiky k tomu, aby i ve světle Rathova skandálu pokračovali v tom marasmu? Oni si prostě myslí, že to tak má být. Že to je správné a že jim se nic stát nemůže. Aspoň průměrně inteligentní člověk by byl ostražitý a měl zábrany. Oni je nemají. Jsou oblouznění mocí. Nejsmutnější na tom ale je, že možná odpadne část jejich voličů, ale tvrdé jádro, to zůstane. Stačí si pročíst některé blogy zdejších fanatiků. To se pak náprava věcí veřejných, bude hledat opravdu moc těžko.....

0 0
možnosti

V zásadě souhlasím. Ono je asi těžké definovat hranice - protože bez kompromisu se politika dělat nedá a kompromis je i "vy uhnete tady a my tamhle". Ale je fakt, že trafiky za odměnu už jsou snad za každou hranicí.

jediné, s čím asi nesouhlasím je ohledně strany LIDEM: Ač je mi osobně toto uskupení krajně nesympatické, platí, že mandát má poslanec a nikoliv strana (resp. je v tomto v Ústavě trochu schizofrenie). Takže to, že strana vznikla v průběhu volebního období není tak hrozné, nakonec se to nestalo prvně (TOP09, Paroubkův Lev, ta zelená odnož kdysi...). Hlavní by mělo být, aby daný poslanec s novou stranou dodržoval zásady a principy, proč byl zvolen. (I to je těžké, protože poslanci kandidují s programem strany a ne svým).

0 0
možnosti
Foto

Není poctivé zesměšňovat sousloví Neviditelná ruka trhu. Víte, že se jedná o sousloví relativně staré a  že toto označení poprvé použil v osmnáctém století britský myslitel Adam Smith ve svém díle „Bohatství národů“. Až zarážející však někdy je, jak málo si mnozí –a někdy i lidé s diplomem stvrzujícím jejich ekonomické vzdělání– pod tímto pojmem představí; velmi často jejich povědomí končí u toho, že tím chtěl autor asi metaforicky naznačit, že trh nějak všechno zařídí.

Pravdou sice je, že pan Smith tím pravděpodobně doopravdy chtěl sdělit, co všechno trh zařídí; nejednalo se však o žádné neurčité „nějak“. Adam Smith měl poměrně jasnou a ucelenou představu o tom, jak k tomu dojde. Tuto jeho představu o dvě století později ještě dále rozvinul a především mnohem lépe popsal vynikající ekonom Rakouské ekonomické školy, Ludwig von Mises (a dále v tom pokračoval i jeho student Friedrich August von Hayek, který za svou práci obdržel v roce 1974 Nobelovu cenu za ekonomii). Její podstatu, která platí pro každého z nás, lze shrnout asi takto:

      Dělám-li pro lidi něco, co je potěší, rádi mi za to zaplatí. Proto je bohatství na volném trhu měřítkem toho, jak moc člověk udělal pro druhé podle jejich vlastních žebříčků hodnot.

3 0
možnosti

Politickým tématům se vyhýbám, ale vás, pane Vašíčku čtu rád. A většinou nenacházím, s čím bych polemizoval. Takže to ode mne berte jako pochvalu. :-)

PS: Přál bych "Pirátům" hojně křesel v příští sněmovně, ale obávám se, ..... :-/

2 0
možnosti

P82a94v73e15l 69B71a89c53í25k

18. 6. 2013 22:10

A to jim tu moc ve volbách z nevědomosti dáváme jen tak.;-D

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS