Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedna z variant, které znovu nastartují směnu. Peníze zkrachují a zůstanou komoditní pro akumulaci hodnoty. Směna bude realizována přes multibarterové portály, které budou pochopitelně dodržení dodávek garantovat, tedy budou pojištěni nějakým likvidníám aktivem, nejspíše zlatem.

0 0
možnosti

A copak, nejaka pauza v blogovani? Dosla invence, nebo nejaky jiny problem?:-)

0 0
možnosti
Foto

Málo času. Mám však napsaných několik textů, ale nějak se nemohu rozhodnout k publikaci.

0 0
možnosti

Jan Herník

9. 10. 2012 21:52
Clearing system of gold standard

Pane Vašíčku, myslíte to jistě dobře. Proč ale zkoušet nějaký barter mezi státem a daňovými plátci. Stačí se vrátit k velmi dobře fungujícímu clearingu zlatého standardu, kde nezbytnou podmínkou je oběh směnek vydaných na spotřební zboží a kdy banky nesměly mít v bilancích žádné státní dluhopisy. Než začnete odpovídat, že zlata je málo a podobné hlouposti, seznamte se konečně laskavě s dílem prof. Antala E. Fekete. Pokud to uděláte, dostanete se o level dále.

 http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-unemployment-human-sacrifice-on-the-altar-of-mammon.aspx?article=522424712G10020&redirect=false&contributor=Antal+E.+Feketelad

0 0
možnosti

calypsol

9. 10. 2012 3:18
nevysvětlená zkratka

"Inkasované peníze jsou buď deemitovány (zvýšení PMR) nebo investovány na jiných trzích, kde dluhy ještě rostou."

Mám skromný dotaz - co znamená zkratka PMR??

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

9. 10. 2012 19:55
Re: nevysvětlená zkratka

omlouvám se za stručnost PMR - povinné minimální rezervy. Jejich zvýšení sníží reálný dopad finančního multiplikátoru.

0 0
možnosti

Milan Prokop

6. 10. 2012 22:13
Asi to má díry

přesto karma za úsilí při hledání nových postupů.Souhlasím ale s „liberálním asociálem“,že úspory by byly pouze malé,bez větší šance konkurovat Asii.Žádnou úsporou však nepohrdám,dle mého názoru ale není myšlenka ani plně dotažená.Uvedu smyšlený příklad diversifikované firmy, která ze svých zisků a částečně i půjčky financuje vývoj pro získání státní zakázky. Když jí získá, třeba v hodnotě dvě mld, tak se asi k jejímu úspěšnému naplnění dále pravděpodobně ještě zadluží.Pokud pak nastane pro tu firmu např.soudní nebo jiný problém a to úplně jiný a se zakázkou nesouvisející,pak hrozí firmě krach z nedostatku prostředků, protože jindy snadné finanční řešení ze zápočtů hradit nelze.V takovém případě by šlo sice o legálně vydělané, ale umrtvené dvě mld. Po krachu té firmy propadnou zřejmě zápočty asi úplně. Pak se mně nelíbí i popsané upřednostňování takovýchto zakázek. Jak až moc, upřednostnit, když ostatní parametry nabídek firem na získání zakázky nejsou stejné? Zase prostor pro korupci.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

7. 10. 2012 9:23
Re: Asi to má díry

Příliš vykonstruovaný příklad mimo realitu. Stát utrácí předevěím za stavební práce a IT technologie. V obou případech je to většinou katastrofga. Nekvalita, předražené a dělají to většinou zastřešující integrátoři, kteří zde moc lidí nezaměstnávají, ze subdodavatelů sedřou kůži a daně zde téměř neplatí. Běžnou praxí jsou normální firmy, které nejsou závislé na státu. Firmy závislé na státu jsou většinou součástí korupčního systému. Daňový barter není o ušetření, ale orozšíření možností směny.

0 0
možnosti

Fracek62

5. 10. 2012 13:46
Zakladni prijem

jak se divate na ekonomicky model Zakladniho prijmu? Neni jadro problemu dnesni "zapadni" spolecnosti, ze cim vice je technologie schopna cloveku "pomoci" tim min ma clovek prace a tim mene ma nasledne penez? Nemelo by se resit zdaneni stroju nejakm zpusobem? Ono kdyz automobilka najede na automatickou linku, nikdo se nezepta co bude delat tech treba 500 lidi co to predtim delalo rucne. To jen kazdy uzasne nad "zefektivnenim" vyrobniho procesu... ale kde lide budou brat penize kdyz je vyrobni sektor jiz pomerne dobre prostoupen mechanizaci a sektor sluzeb ma dobre naslapnuto... do 10 let bude lidska mechanicky se opakujici prace zcela zbytecna a nepotrebna, z ceho lidi budou zit? Zakladni prijem muze byt dobra alternativa pro mezidobi k prechodu na Resource Based Economy nemyslite?

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

5. 10. 2012 15:47
Re: Zakladni prijem

V ten moment je prostor pro rozvoj služeb. Danit práci strojů je vývojově krok zpátky, trochu mi připomíná rozbíjení strojů dělníky v 19. stol. V extrému (při vysoké dani) by vedl k opuštění mechanizace a návratu k ruční (v globalizovaném světě asijské, případně nově africké otrocké) práce. Navíc by to vedlo k celkovémuy poklesu blahobytu, vše by se zdražilo, ale nebyl by důvod zvedat mzdy.

1 0
možnosti

liberalni asocial

5. 10. 2012 9:29
Neefektivita

Dobra, vzajemne zapocty, to je samozrejme sikovna vec, podobne by to slo resit i v socialni oblasti (neodvedu socialni dan, ale dam ji pribuznemu, co ma narok a zapocte se to), nicmene tim moc neusetrite, porad bude proste levnejsi to dovest z Ciny, jako dnes. Kazde opatreni ma dnes komplexni dopad, takze negativni externalitou (jednou z mnoha), bude propustena financni poradkyne v bance a financni referentka ve statni instituci, kterym budete muset dat socialni podporu. Spravne jste popsat, ze globalni optimalizace je vicemene dusledkem prirodnich zakonu (spojene nadoby, vyrovnani hladiny), muzete proces brzdit, ale to je tak vse, co muzete delat.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

5. 10. 2012 20:18
Re: Neefektivita

Drobné zápočty nic neřeší, neboť by zvýšili administrativu. Daňový zápočet velkých zakázek má mnoho pozitivních dopadů. Kromě zlepšení cashflow eliminují z trhu podvodníky a subjekty, které v zemi prazitují (čerpají příjmy ze statního rozpočtu, ale daně do něj neplatí).

0 0
možnosti

kion 1 abcde

5. 10. 2012 9:06
Karma

Z našeho pohledu, je to globalizace chudoby - a největší paradox je, že nejlepším přítelem tzv. levice je dnes nadnárodní kapitál, a což je ještě paradoxnější velice si pod rouškou sociální rovnosti a spravedlnosti rozumí s islámem a muslimskými migranty(což jsou voliči výhradně levice) i když dnes žádná opravdová akce schopná pravice dnes v Evropě neexistuje.

0 0
možnosti

Jrík

5. 10. 2012 9:22
Re: Karma

Asi jsem to špatně pochopil,ale za co potom koupím chleba,když budu pracovat za slevu na dani??

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!