Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PCZK

Pic Club za kopějku

30. 7. 2012 13:15
Chvala vam za informace a apel

R^ Zminovane opatreni by u naw uvitala zejmena postbolsevicko-estebacka, mafianska gruppa.

0 0
možnosti
A

antonixaes

27. 7. 2012 19:56
fotky obyvatelstva

Mám dvě malé dědi a protože jsem potřebovli cestovat do Anglie, tak jsem narazil na absurdní požadavek, aby každé dítě mělo při cestě do zahraničí průkaz totožnosti a to včetně novorozenců. Přitom malé děti jsou všechny "po Windstnu Churchilovi" (ušaté a plešaté).Fotky se dělaj přímo na úřadě, takž v databázích mají kvalitní obrázek, ne nějaký scan z pasové fotky.Tento absurdní požadavek by mohlo dávat smysl. Aby bylo co párovat, tak je potřeba

mít kvalitní fotky obyvatlestva spojené s přislušnými identitami.

Na druhou stranu je vidět, že i takové projekdy se dělají tak nějak po Evropsku. Tj. birokracie a nesmylná nařízení.

Doufejme, že i ten INDECT nakonec dopadne podbně jako většina technologickýchprojektů EU. Spálí se neskuečné množství peněz a výsledkem bude buď naprosté fiasko nebo Potěmkinova vesnice. Viz. např. družicový systé Galileo. Akorát škoda tech financí.

0 0
možnosti
FS

Lancer

20. 7. 2012 14:53
svoboda X bezpeci

Dejiny se cyklicky opakuji. Svobodu lidi po case zacnou vnimat jako samozrejmost a zacnou ji pomalu menit za pocit 'bezpeci' az zkonci v diktature. Pak zacnou vnimat negativa  diktatury a bezpeci a zacnou touzit po svobode. Tu mozna ziskaji pomoci revoluce a postupne opet zacnou vnimat jeji negativa a zacnou tihnout po bezpeci.

1 1
možnosti
GN

Gustav Nečas

20. 7. 2012 14:27
kdo se vzdá svobody ve prospěch bezpečí

nezasluhuje ani jedno

2 1
možnosti
K

kion121

20. 7. 2012 14:36
Re: kdo se vzdá svobody ve prospěch bezpečí

R^

0 0
možnosti

Mablung

20. 7. 2012 14:14
hluboký omyl

Vy předpokládáte že lidé milují svobodu a jsou za ní ochotni bojovat. Ee. Průzkumy jasně dokazují že pro všechny lidi na celém světě (nejen pro Čechy jak by někteří čechobijci nejraději vykřikovali), je mnohem důležitější bezpečí a pohodlí než svoboda. O svobodě se mluví dokud nejsou narušeny předchozí dvě podmínky.

Já osobně jsem to už vzdal.Lidé po svobodě netouží a dostanou co si zaslouží. Bohužel to spadne i na mě.;-(

1 1
možnosti
W

Wesloun

20. 7. 2012 14:16
Re: hluboký omyl

Naprosto souhlasím, cítím a poznávám to úplně stejně.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 7. 2012 14:10
Tento trend je stary a zesiluje...

Bohuzel, bude zesilovat i nadale, pokud lidi budou mit pocit, ze omezenim svoby ziskaji vic bezpeci. A pak casem nekoho napadne, ze zadna svoboda je absolutni bezpeci :-/

0 0
možnosti
VS

Astaroth

20. 7. 2012 12:46
zerteri

System bude kompromitovan lidmi, kteri budou vedome predstirat jakoby nevedome podezrele chovani. Takoveto plane poplachy nepujdou potrestat, neni trestne vybehnout z metra tryskem na autobus a tam vest telefonni hovor o nejnovejsi potycce v call of duty.

0 0
možnosti
W

Wesloun

20. 7. 2012 12:47
Re: zerteri

zatím ;-(

0 0
možnosti
H

hafusak2

20. 7. 2012 10:04
Doufám, že se najde někdo,

kdo vypracuje vzorový typ českého občana ve stylu: Čte jen Blesk, Aha  a podobné duševně nekomplikované tiskoviny, večer chodí do hospody a tam se baví o sportu nebo sedí doma s lahváčem u televize a sleduje seriály. O politicích říká, že jsou všichni stejní, není koho volit, ale stejně nakonec to hodí nějaké z pravicových stran. Takový není nebezpečný. Horší je ten, který kritizuje adresně, sleduje politické dění, čte knihy, nechodí do hospody ani si nekupuje lahváče, volí levici, je vlastenec a pod. Takový vybočuje ze stanovené řady a je potřeba mu věnovat pozornost. Ten G. Orwell byl ale stejně génius. Rv

0 0
možnosti
VB

velky bratr

20. 7. 2012 10:16
Re: Doufám, že se najde někdo,

Pravicovym stranam? Muzete me na nejakou odkazat? Ja bych rad volil pravici, jen by musela kandidovat. Pro upresneni, hnedy socialismus je porad socialismus. Naopak lide, kteri by radi volili pravicove strany, ktere tu v nabidce nejsou, jsou ti potencialne nebezpecni. Volic levice, tedy zajemce o koncentrak, je naopak spokojenym uzivatelem.

4 1
možnosti
PH

petrph

20. 7. 2012 9:59
Takový systém se zhroutí sám do sebe

Je postaven na bláhovém předpokladu, že v nynější ideální společnosti je většina obyvatel  spokojena s činností vlády a státu celkově, zatímco pouze pár teroristů  na otevřených kanálech vyjadřují svou nespokojenost a domlouvají na svých mrzkých  zločinech-a to lze odhalit nějakým výběrem klíčových stop. Toto je samozřejmě nesmysl.

Výsledkem takového pokusu bude ohromný sklad informací, ze kterých bude patrno že tak 50% občanů není spokojeno se současným řízením státu a nejradši by vládu (ale pouze obrazně)  někam poslalo.  I taková informace by měla svou cenu dejme tomu v totalitním státě, kde by stbácka policie mohla i těch 50% občanů za jejich protivládní názory pozavírat, nahnat do gulagů nebo je jakkoliv trvale perzekuovat. V demokratickém parlamentním státě, kde se každých 4-5 let ta vláda mění, jsou takové informace naprosto k ničemu...

0 0
možnosti
VB

velky bratr

20. 7. 2012 10:14
Re: Takový systém se zhroutí sám do sebe

Nikoliv. Jakmile se obcane dozvedi co nemaji delat, tak to drtiva vetsina (ti, co za komaru hazeli listky strane, tedy 99% dospelych) delat nebude. Jsme narod srabu, kde bude implementace takoveho sajrajtu naopak trivialni - vzdyt OpenCard si poridilo pul milionu prazanu, aniz by je k tomu kdokoliv nutil. Proste jentak, reklo se, ze si to maj poridit a oni tak poslusne ucinili.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

20. 7. 2012 9:46
Takže stačí zhřešit jenom myšlenkou

No velice zajímavé. Pokud by tento systém byl skutečně funkční, tak by byli asi pozavíráni nevidtelní. Ale vzhledem k tomu, že pro ně není tento systém určen, takže jako neplacený diskutér, vyjadřující své názory, které občas cenzor jako vulgární nebo rasistické smázne,  na netu  už budu chodit po ulici pouze s kartáčkem a pastou na zuby a budu studovat poznatky tzv. disidentů z období normalizace. Ti totiž taky nevěděli, kdy je zavřou:-/

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

20. 7. 2012 9:56
Re: Takže stačí zhřešit jenom myšlenkou

Vaše jméno k ncku má BIS nejspíš už dávno přiřazené. Za pár sekund jsou schopni dle mobilu najít i kde se právě nacházíte. Policie tento systém zatím nemá.

1 1
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!