Diskuse

Můj svět

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xena123

18. 11. 2011 13:44
vidím to podobně

celá naše planeta je jen jakási mitochonrie buňky nějekého vyššího organismu, který je opět jen částí buňky organismu ještě vyššího.

0 0
možnosti
ZB

zdenekbobek

18. 11. 2011 13:37
Pěkný

Moc pěkné čtení. Hezky jste to řekl. Díky.

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 11. 2011 14:20
Bezútěšná představa.

Já věřím evangeliu - tomu, co říkal Kristus: že Bůh je osoba, která nás má ráda.

Samozřejmě, že je ve vesmíru všude, že časoprostor je jeho projevem, v tom s Vámi souhlasím. Avšak věřím i tomu, že ten vesmír dalece přesahuje, je víc než jen časoprostor a přitom všem je osobou, konkrétní osobu, která má k nám vztah nejen tvůrce/autora, ale vztah lásky a přátelství.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

14. 11. 2011 15:32
Re: Bezútěšná představa.

Nemám nic proti vaší víře, beru ji jako zjednodušený výklad světa poplatný úrovni chápání lidí v historické fázi vývoje. Nerozumím názvu příspěvku, je poněkud v rozporu s tím co píšete. Lidi mám rád, protože vím, že jsme všichni jedna duše i "tělo". Ubližováním druhým, ubližuje každý především sám sobě, a pomáhá pouze svému pomíjivému tělu. K přežití jednotlivého těla je někdy bojovat nutné, proto lze i tuto zkušenost pochopit.

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

13. 11. 2011 19:25
Kdo ví

jak to bude vypadat až vyšší celek zjistí, že má tady na planetce pěkné parazity. Jestli bude léčba vypadat jako ve Skyline tak potěš.

0 0
možnosti
LV

lubanek

13. 11. 2011 12:34
Z ničeho a Někým.

Celý vesmír a co s tím souvisí je jnteligentní design. Nic víc.:-) Přeji hezký den.

0 0
možnosti
HW

Horst W

13. 11. 2011 11:07
Cesta...

Myslím si, že v zásadě máte pravdu, na některé věci mám stejný pohled, tak jak jsem psal v některých příspěvcích k vašim článkům v minulosti. Obávám se však, že článek zůstane veřejnosti s větší části nepochopen, což je rozhodně škoda, poněvadž se jedná o text zde ojedinělý.

Transformace v něco jako kyborgy, kteří se postupně oprošťují  od zvířecího těla a zdrojů, které takové tělo vyžaduje se nabízí. I kyborgové budou nějaké „jiné zdroje“ ke své existenci vyžadovat a budou si je muset zajistit. Nevím, jestli transformací v kyborga  přestane mít pro něj soupeření význam, patrně pouze za určitých okolností. Pokud vesmír prostřednictvím přírody a lidí a následně kyborgů poznává sám sebe a  tímto postupným vývojem zvyšuje rozsah kontroly nad svým tělem až k transformaci (splynutí) kyborga v samotný vesmír, jeví se osudy mnoha potenciálních kyborgů jako velmi nejisté a i další vývoj může kopírovat násilné  lidské dějiny.

0 0
možnosti
HW

Horst W

13. 11. 2011 11:07
Re: Cesta...

Třeba však v okamžiku, kdy lidé (kyborgové) evolučně načerpají více „vůle“ , dospějí k poznání, že nepotřebují tělo lidské ani kyborgovo a nastoupí na cestu, která je povede za „brány vesmíru“, kde skutečně žádné soupeření a zdroje nejsou potřeba.

0 0
možnosti
MR

rodd

13. 11. 2011 10:28
Zde tak nezáleží jaký je vesmír

jeho podání vytváří naše životní zkušenost a poznání. Princip vzniku dimenzí tedy i dnešního stavu vesmíru je velmi jednoduchý. Je založen na dualitě dvou stavů. Proč dvou stavů ? Jeden stav může být jen v superrealitě, kde vše je jen schází projev. Právě dualita vytváří dimenze a projevy jež vznikají z akce a reakce jež vytváří následnou transformaci a jeden cyklus. Tak vznikl atom až po složité formy hmoty ve hvězdách. První stav jež vytváří projev tedy energii - hmotu má svoji kritickou mez, hranici maximálna, zde již vzniká rezonance  a stav návratu do celistvosti - superreality. Energie  - hmota již vytvořila základ díky svému stavu maximálna pro další stav rezonanci, zde vědomí jehož je výsledkem. Právě reakce duality vytváří na pozadí supereality zdánlivě samostatný stav, ale jde jen o gradient. Stačí doplnit chybějící část a je zde onen superealitní stav. Právě ten chybějící obsahující se stav je hnacím motorem pro vznik všeho zde. Naše mysl a vědomí je určeno k přežití na

0 0
možnosti
MR

rodd

13. 11. 2011 10:37
Re: Zde tak nezáleží jaký je vesmír - dodatek

podmínkách této planety, tudíž je tak strukturováno a vlastně nás i mýlí při poznávání dalších jiných nadpozemských stavů, neboť do nich projektujeme pozemské zákonitosti a stavy. Je to vlastně v úseku velké zdánlivé složitosti, neboť ta směřuje k odkrytí lidského smyslu bytí na přírodních podmínkách této planety, tak aby se nakonec "vynulovala" ona lidská projekce, jež třeba vytváří takové pohledy jako je náboženství, magie, duchovno, přitom to jsou projevy navazjící dimenze a její zákonitosti, tak třeba jako naše dimenze, planeta má magnetické pole, což taky není nic magického. Teprve za překonání složitosti jež zde je určena k vypořádání se s lidskou existenci a smyslem planety a vesmíru, přichází teprve poznání souvztažností všeho jež je na velmi jednoduchých zákonech, jež my svoji lidskou myslí a její určeností jak jsme psal výše, nemůžeme uchopit a vytváříme pak "falešné" projekce ... . Co je ona superrealita ?. Je to  vlastně zhuštěný stav všeho co existuje v jednom bodě a

0 0
možnosti
RR

machinist.

13. 11. 2011 10:01
...tak tady mě napadá snad jen

Amen!:-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

13. 11. 2011 10:10
Re: ...tak tady mě napadá snad jen

proč?

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!