Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jeliman

26. 10. 2011 14:26
Chybí mi tu vizionář (skupina), který by dal jasně

a pro většinu srozumitelně najevo, jak dál. Jak se pokud možno nekrvavou cestou vymanit z tohoto zcela jistě prohnilého systému a nastínil, jak má vypadat systém budoucnosti. Jinak samozřejmě karma.

0 0
možnosti
AH

alex hart

26. 10. 2011 21:10
Re: Chybí mi tu vizionář (skupina), který by dal jasně

Hmm... a vy si myslíte, že lze těm vyžrancům nenažranejm jejich peníze sebrat nekrvavou cestou?   Nebo, že se jich vzdají dobrovolně?  Vždyť se tu píše o tom, že jako mafie nalezou všude nebo si ve vládě platí své lidi aby pracovali v jejich zájmu. To je skutečný důvod, proč se ve velkém rozkrádá státní majetek a proč se opět ve velkém zadlužuje stát.  Jak byste to chtěl řešit nekrvavou cestou?

.

Nekrvavou cestu neznám (a obávám se že nikdo), a krvavá vede zase přes jiné vychcance, kteří tam nalezou při každé revoluci.  To je vada lidí, nikoliv nějakého systému. Kdy už to konečně lidem dojde? Že nenažranost je třeba hned v zárodku dusit, jinak se nekontrolvatelně rozbují a pak už to jde jen za cenu poprav a vražd, ať si to každý pojmenuje po svém.  Hlavně, kdyby lidé ráčili myslet a a vidět, o co tu ve skutečnosti vždycky jde.

Nejvíc se mi líbí ten přístup,  POČKÁME AŽ NĚKDO VYMYSLÍ VIZI, JAK SE POKUD MOŽNO NEKRVAVOU CESTOU.....

0 0
možnosti
H

Host8

25. 10. 2011 12:51
Lidstvo má obrovský potenciál rozvoje

Jsme svědky různých přelomových objevů, které mohou být obrovským zdrojem rozvoje společnosti. Jenže tu máme i zastaralý finanční rámec propojený s  politiky a ten prozatimní růst změnil v zisky úzkých skupin a většina obyvaltestva chudne a navíc se na ně přelévají náklady z nezdarů finančníků a politiků. Stále větší zisky se tvoří na úkor zvětšující se chudoby. Celý ten rámec je brzdou dalšího rozvoje společnosti. A zřejmě mají pravdu největší ekonomové a myslitelé dneška, kteří tvrdí, že jsme u zrodu něčeho nového, protože z toho starého jsme již odrostli a ono nám brání růst a rozvíjet se dál.

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 10. 2011 13:54
Re: Lidstvo má obrovský potenciál rozvoje

taky to tak vnímám

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

24. 10. 2011 9:30
Prečítal som si diskusiu

a potvrdzuje fakt, že ľudia sú s týmto finančným i politickým systémom zviazaní ako otroci. Ak ho nechápu, alebo v horšom prípade aj chápu, prevažuje strach z toho, čo by bolo bez neho.

Preto myslím, že nie je reálne postaviť systém na zdravom rozume.

Reálne ale je, dať veci aspoň do normálnejšieho stavu. Britský imperiálny monetárny systém bol nastavený v nejakú dobu ( a samozrejme s nejakým účelom ). Isteže šlo o bohatnutie finančnej oligarchie a ovládnutie politiky. Ale fungovalo to v medziach nejakých mantinelov.

Tieto mantinely defakto rozbil nástup virtuálneho bankovníctva. Otvorili sa netušené možnosti pre toxické finančné kšefty. Nikto nemal záujem pravidlá upraviť, pretože to bolo "letadlo" v tom najziskovejšom štádiu. A politici nerealizujú vízie. Sú to prostitúti finančníkov, zasahujú až sa ocitnú na pokraji katastrofy a ako vidíme tak zase len krátkozrako a aj to špatne.

"Letadlo je u konce". Nastane len reštart Ponziho schématu, aby sa všetko za pár rokov vrátilo?

1 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

24. 10. 2011 9:51
Re: Prečítal som si diskusiu

R^

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

24. 10. 2011 8:42
Výborně napsáno pane kolego .....

karmaR^

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

24. 10. 2011 8:49
Re: Výborně napsáno pane kolego .....

zde info, kdo vlastně vrtí tím psem ...... : http://www.novinky.cz/ekonomika/248189-vetsinu-svetoveho-bohatstvi-kontroluje-devet-procent-populace.html?ref=boxE

0 0
možnosti

martin013

23. 10. 2011 18:06
Paroubek?

Vy nám začínáte tiše paroubkovatět. Vaši "běžní lidé" mi zní opravdu úplně stejně, jako Paroubkovi "obyčejní lidé". A  v závěru se od vás dozvíme, že pravice i levice (t.j.celý politický systém), konají něco v žoldu finančního systému. Kde my jsme to už jen slyšeli a od koho..... Ještě čekám na myšlenku, že "státy dluhy neplatí", jejímuž naplnění jsme mnohem blíže, než by před časem většina lidí byla ochotná jen připustit. Nezlobte se, ale trochu za tím vidím: "Pravice i levice selhávají, volte Piráty". ;-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

23. 10. 2011 18:31
Re: Paroubek?

Jak tedy chcete nazvat většinu lidí? Máte nějaké alternativy? Všechny vlády finanční systém respektují a jsou mu oporou. Téměř každý stát platí úroky, v podstatě je to dividenda akcionářům. Ano voltte Piráty, ale mám celkem pochybnost, zda v nejbližšších letech parlamentní volby budou.

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

23. 10. 2011 18:02
Typicky levicově.

Jediné co nám tady autor a jemu podobní nabízí jsou revoluce, jinak řečeno z totality EU do jiné totality a teď se vás ptám, kde bude pro lidi, kterým tyhle vaše myšlenky nabízíte vidět nějaký rozdíl?

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

23. 10. 2011 18:04
Re: Typicky levicově.

A ještě jsem zapoměl na není znárodnění jako znárodnění.

0 0
možnosti
RF

Dinkel

23. 10. 2011 17:07
co se teda v nejbližší době stane?

Nepište v hádankách a napište zcela jasně, co se v následujících měsících podle Vás stane.

1 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

23. 10. 2011 17:49
Re: co se teda v nejbližší době stane?

už jsem to psal několikrát. V některých zemích se lidi vzbouří a odmíttnou systém i s dluhy. Může z toho být i válka (někdo se s odmítnuttím nesmíří).V historii se to stalo už mnohokrát. Nic příjemného to nebude, ale nakonec to bude zase o kus lepší, ale všichni se toho nedožijí.

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

23. 10. 2011 14:29
V čím zájmu?

Pro Kolumba

O tom jak 1% kontroluje 40% celosvětové obchodní sítě

http://www.newscientist.com/article/mg21228354.500-revealed-..

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

23. 10. 2011 13:19
Vaše "analýza"

je pro kočku. Jaké zisky? V zájmu jakých a čích "zisků" že se má šetřit? Ti bohatí přece nemají nějak extra větší osobní spotřebu než "chudí". Kdo z nich má v garáži sto stojících vozů, se kterými pak nemohou jezdit "chudí"? Kdo z nich sežere denně bejka a deset prasat, zatímco "chudí" hladoví? Není to spíš tak, že zisky bohatých jsou investovány, zatímco peníze vyplacené "chudým"  jsou projezeny? Jasně, že mezi investicemi a spotřebou je potřebná rovnováha - investice nemá jiný smysl,  než budoucí spotřebu, většinou levnějšího a kvalitnějšího zboží. Pokud by byli "bohatí příliš bohatí", pak by se nové investice nevyplácely, bylo by moc zboží a nedostatek peněz mezi lidmi, ceny by klesaly zatímco banky by byly peněz plné a neměly by komu půjčit, protože by nikdo nechtěl investovat. V těch bankách  mají prachy "obyčejní lidé",  např. v penzijních fondech. Kdo na tom nepřiměřeně vydělává jsou manažeři, to je ale úplně jiný problém.

2 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

23. 10. 2011 13:34
Re: Vaše

Neřeším bohaté a chudé. Nevím kdo přesně inkasuje zisky. Někdo to však být musí. Jestliže je emitováno stále více peněz, ceny nerostou a většina lidí chudne, musejí ty peníze navíc k někomu doplynout. Jestliže lidé chudnou, ale produkují (jako celek) více musí na tom někdo více vydělávat. Snížení nákladů "lidu" je celkem logickou reakcí na požadavky investorů. V podstatě říkají: Ve zhodnocování zdrojů jste nákladnější než jinde, uskromněte se, není žádný důvod, aby jste si žili lépe než Číňani a okrádali nás tím o zisky.

2 0
možnosti
T

torong

23. 10. 2011 12:31
zodpovědnost

Jediné v čem souhlasím je, že politici a bankéři jsou propojení. Řešení není v novém společenském řádu, ale v osobní zodpovědnosti. Jestliže někdo špatně investuje (ať už jednotlivec nebo banka) pak má nést následky rizika a přijít o investici. V případě Řecka by to byly hlavně Německé a Francouzské banky. Jenže kdo má peníze v těchto bankách? Německé a Francouzké podniky a hlavně občané těchto zemí ve formě úspor a zvlášť penzijního pojištění. Můžou politici Francie a Německa dopustit pád těchto bank? No nemůžou (pokud chtějí být znovu zvoleni) a tak logicky zkoušejí najít někoho kdo to "zatáhne" - všechny občany EU. Obdobně to funguje i v USA. Všichni ti co teď protestují na Wall street by tam byli i v opačném případě, když by se státy neangažovaly a nechaly ony banky padnout a požadovali by přesný opak tedy státní pomoc na záchranu svých bankovních vkladů. A vůbec by jim nevadilo dávat státní peníze do "chřtánu hamižných finančníků".

2 0
možnosti
T

torong

23. 10. 2011 12:43
Re: zodpovědnost

Jinak stačí si přečíst něco o tom proč vlastně finanční systém vznikl. Zjistíte, že rozmach průmyslový byl umožněn právě rozmachem finančního systému. Také například zjistíte, že ty "zlé spekulace" s komoditami vznikly ne v USA, ale v Japonsku a umožnily zemědělcům mít finance na zajištění úrody dřív než úrodu samotnou. A že to kupodivu ty potraviny zlevnilo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!