Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

geo.novotny

1. 1. 2011 14:02
Mám k Vám nesouvisející dotaz

jako k nekompromisnímu zastánci WikiLeaks:

Kterak se  n y n í  díváte na prospěšnost zveřejnování odcizených amerických diplomatických depeší  -  po předvčerejším publikování dokumentů o setkání a jednání amerických a evropských diplomatů s ministerským předsedou Zimbabwe Morganem Tsvangiralem - a okamžité reakci diktátora Roberta Maganbe, který dal příkaz k sestavení speciální komise, jenž má jeho oponenta odsoudit za zradu? Podrobnosti najdete v mém článku na blogu iDNES - "Bude mít WikiLeaks na svědomí smrt afrického politika?"

Děkuji za odpověd.

George Novotny

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

1. 1. 2011 17:12
Re: Mám k Vám nesouvisející dotaz

Nechápu toho nekompromisního zastánce. Prosazuji svobodu číření informací, Wikileaks je jedním z jejích projevů.

Co se týče zveřejněných dokumentů. K dispozici je mělo 2.5 milionu US zaměstnanců, zveřejněním se ten okruh jen rozšířil. Tajnén služby a lidi typu Mugabe ty informace měli i bez WL. Problém vidím na straně těch, kteří stanovují bezpečnostní politiku zacházení s informacemi.

Co se týče Zimbabwe. Jestli-že v zemi někdo vládne a někdo jiný se domlouvá za jeho zády s cizinci proti němu, lze očekávat problém, když se to provalí. Pokud takto západní diplomaté s někým jednají a zasahují do jiných států vystavují tím "zrádce" riziku, to jim musí být jasné.

O tom jak se dívám "na vývoz demokracir" jsem již psal (nemůže to fungovat a přináší to pouze lidské utrepení): http://vasicek.blog.idnes.cz/c/147902/Demokracie-je-luxus.html

0 0
možnosti
HW

Horst W

27. 12. 2010 20:08
Etapy

Jak píšete "živá příroda je nejefektivnější technologie zpracování hmoty" ... Dálo by se mohlo pokračovat:  "a mysl dána jednomu z  živočichů je nejlepším akceleratorem těchto procesů".  Záměrně používám slovo dána, protože se domnívám, že se nejedná o náhodu. Tím nemyslím, že někdo přišel a dal, ale, že tak to bylo na počátku zamýšleno.Stejně tak mi nejsou cizí myšlenky, že jednoho dne toto živočišné tělo nebude vyhovující nárokům, úkolům a patrně i poslání, které mají plnit . A proto bychom mohli dále psát: "a mysl nesena nebiologickým tělem otvírá bránu dalšímu poznání a schopnostem".

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 12. 2010 22:42
Re: Etapy

a tvoření

0 0
možnosti
LM

lada222

27. 12. 2010 18:25
Tyhle sci-fi články

Vám snižujou karmu, lepší je politika a hlavně ekonomika...

0 0
možnosti
HW

Horst W

27. 12. 2010 19:22
Re: Tyhle sci-fi články

Naštěstí ještě existujou lidé, kteří dělají věci i z jiných důvodů, než pro finační zisk či  vzestup popularity či v daném případě karmy. Jenom mě mrzí, že takových lidí je čim dál méně. 

0 0
možnosti
V

V.Hamral.ml

26. 12. 2010 22:50
Malá chybka

třetí odstavec - ''stvořil''. Velká chybka na mé straně použitím pojmu ''Bůh'', což je majoritně vnímaný antropomorfní termín, tedy v tom cítím sebestředný humanismus a text je zbaven technicky nezaujatého feelingu, který by mu rozhodně slušel. Stále mám problém s oslavou ''vůle'', protože život chápu za ''racionální organizaci'', fakticky za ''cyklus''. Jakmile je hmotou zopakovaná struktura - je to život a vůle v tom být vůbec nemusí, stejně tak jako není určena kvalita, či charakter té hmoty. Dnes prostě přiznám, že jsem se nedostal přes toho Boha a text si bohužel neužil zcela, ale i tak díky za podnět k myšlení;-)R^

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

26. 12. 2010 23:17
Re: Malá chybka

Neměl jsem lepší slovo, vyvolává to konotace, jaké vyvolává. Atropoidností jsem to nechtěl zkreslit, beru ten pojem ve zcela nejobecnějším pojetí - původce, zdroj počátku.

Buňka bez vůle a z vůlí, je velký rozdíl. Ta vůle je z celku dedikována egem, které řeší úspěch přežítí příslušné nosné konstrukce. Je rozšířením možných příčin. Následky jsou vždy ovlivněny kauzalitou, někdy i vůlí.

0 0
možnosti
F

Faustino

26. 12. 2010 22:14
Bůh stvořil člověka

aby rozšířil svoje smysly? Tedy Bůh pociťoval před tím nějakou svou nedokonalost, necítil se být úplný?

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!