Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

18. 3. 2010 8:38
tak jasné to není

vezměte model, kdy věčnost nedosahují naše EGA, ale naše činy, přitakávající souhlasu se svobodou a životem, obětující pro svobodu i své vědomé ego .:-)

0 0
možnosti

oneill

17. 3. 2010 10:15
Identita

Zajímal by mě Váš názor na zachování identity ve smyslu existence při zkopírování vědomí do jiné hmoty.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

17. 3. 2010 12:40
Re: Identita

Jsem si jist, že vědomí zkopírovat nejde. Lze ho rozšiřovat, dělit i spojovat. Každá jeho část je jedinečná od své podstaty. Vědomí není produkováno hmotou, ale naopak, hmotu vytváří a řídí. Ovšem zde v diskusi je málo místa. Mám na to připravený text. Zjednodušeně tedy: Ve vyšší fázi vývoje vědomí vycházející z tohoto časoprostoru vytváří nový Vesmír. Ono se stává tím Vesmírem, jeho podstatou, jeho hmotou i Životem. I tento Vesmír je jako celek vědomím tvůrce jen tohoto Vesmíru, lidská vědomí jsou toho zlomkové části. Proces od uvědomění si sebe až po božskou transfomaci v nový Vesmír je základní formou rozšiřování vědomí na úkor chaosu.

0 0
možnosti

pepa.jelito

17. 3. 2010 4:56
Mlceni jehnatek

Lihnuti motyla je stale ohromujici, ale porad je to jen divadlo, podstata zrozeni se odhrala jinde a jinak. Technologie nam pomohla vzdalit nase vedomi od hmoty ale nezmensila rozpor mezi pouhou fyzickou existenci a inteligentim tvorem. A jehnatka kolem nas mlcela davno predtim, nez jsme si jich vsimli. Peace.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

17. 3. 2010 9:47
Re: Mlceni jehnatek

Líhnutí motýla není zrozením, je to transformace z nižší formy do vyšší. Housenka leze, motýl létá, ale pořád je to stejný jedinec.

0 0
možnosti

SU P

16. 3. 2010 22:53
Transformace vědomí

Myslím si, že na Váš článek se objeví různé názory, ne všechny budou kladné. Cela řada lidí  jej může obtížně chápat, jejich hodnocení může být zkresleno absenci určité míry abstrakce. Zpočátku jsem měl problém "číst" článek jako celek, a i když mé představy jsou v mnoha věcech jiné a některé věty si musím ještě vyložit, několik  věcí mě nutí k zamyšlení, protože v  nich spatřuji jisté styčné myšlenky (třeba i při zcela odlišném úhlu pohledu) a mnohem zásadnější vize než možná na první pohled vypadá. Takže - gratuluji.   

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

16. 3. 2010 22:57
Re: Transformace vědomí

Dík. Mám ještě druhou část, která vše vysvětluje jako jeden celek.

0 0
možnosti

CHYREN

16. 3. 2010 14:49
Vy nechápete základní princip skutečného Života:

Celek není jen součtem jeho součástí. Umělý mozek nikdy nebude fungovat stejně, jako přirozený - přírodní. Evoluce velmi dbá na to, aby se časová osa vývoje mozku promítla do jeho kvality.;-)[>-]

0 0
možnosti

experience

16. 3. 2010 14:03
Velice zajímavé.

Bohužel se ale dostáváte na cestu klasických německých filosofů nebo později existencialistů, kteří nikdy nedokázali srozumitelně vysvětlit, co chtějí vlastně říct.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS