Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

časman

24. 2. 2010 22:06
Gravitace je informace

Gravitace je opakem hmoty,obecně platí,čím více hmoty tím více gravitace,důkazem nám mohou být tzv.černé díry,kde velmi hmotná tělesa, gravitace stlačila do nejvyšší možné hustoty,ve snaze s hmotou anihilovat.Bohužel náš vesmír dopadne relativně mnohem hůře.Prostor  sám o sobě nemůže být ničím jiným, než abych tak řekl,prostředím s nejnižší možnou hustotou "hmoty"(či spíše informace),jinak by se nic asi těžko mohlo zakřivovat.Z prostoru je také vše ostatní následně složeno,prostor sám, se jak známo rozpíná a to z každého svého bodu a bude se tak dlouho rozpínat vlastně rozmnožovat  až dosáhne kritické meze,poněvadž s jeho zvětšováním roste i jeho celková hmotnost a tím i gravitace,podotýkám,že pouze zde naše fyzikální zákony neplatí a prostor vlastně kyne jak těsto z ničeho, a tak vlastně velký třesk trvá dodnes,ale asi poněkud jinak než připouští oficiální věda.:-)

0 0
možnosti

pragl

1. 2. 2010 23:54
jiný pohled na gravitaci

Nemám o tom všem ucelenou teorii,rovněž nemám svůj vlastní blog , proto musím své myšlenky v krátkosti prezentovat následně:

-pokud hmota je ve své podstatě zacyklený prostoročas, musí být síla, která jej v tomto stavu udržuje.

-tato síla se může projevovat jako průnik respekt. prezentace působení sil z vyšších rozměrů.

Předpokládejme např. vícerozměrnou ortogonální soustavu, kde objekt ve vyšších rozměrech se v nižších rozměrech, např. v trojrozměrné soustavě promítá jako silové působení, které způsobuje udržení hmoty ve své základní struktuře. Tj. stabilizuje zacyklení prostoročasu. Pokud přistoupíme na tuto premisu, můžeme dovodit, že čím silnější je působení této síly , tím je silnější projekce do našeho prostoru, tj. gravitace.To úzce koreluje se staršími představami o gravitačním poli jako o prohnuté prostoročasové ploše.

0 0
možnosti

pragl

1. 2. 2010 23:56
Re: jiný pohled na gravitaci-pokračování

Čím je prohnutí (dolík v ploše) větší, tím silnější musí být gravitace a v našem pojetí i silnější projekce síly z vyššího prostoru, která tento stav vyvolává a udržuje ve stabilním stavu.

-v případě hmoty, jako zacyklenému prostoročasu se nabízí dle kvantové teorie představa, že čas jako bezrozměrná veličina (jeho kvantum) nepředstavuje ani budoucnost,ani minulost. Je to něco,co může být čímkoliv, dle momentálního působení sil, které jej udržují v tomto stavu.

-tyto představy vycházejí z názoru, že ve vyšších rozměrech našeho prostoru existuje něco,co způsobuje projev v našem prostoru , tak jak to pozorujeme – hmotu.

Je nepochybné, že nejjednodušší výklad tohoto jevu, je východisko, že někde v limitě n-rozměrném prostoru existuje něco, co můžeme nazvat jako informační podstatu všech souvisejících jevů a zvláště toho, co svými nedokonalými smysly pozorujeme kolem sebe.

Je to naprosto nedokonalý výklad, bez nároků na správnost, nicméně nabízí jeden z mnoha možných pohledů .

0 0
možnosti

kopelman

1. 2. 2010 21:09
Jen houšť

Pane Vašíčku, spatřiv výši karmy vašich posledních úvah cítím povinnost vás povzbudit. I já jsem udělal zkušenost, že čím víc člověk ve svém psaní opouští pevnou půdu prostších úvah, tím menší pochopení nachází u svých čtenářů. Nedejte se odradit a pište takto dál, protože o to zajímavější jsou reakce čtenářů, kteří nemají potíže se více soustředit a zapojit mozek. A to bez ohledu na to, zda se tito rozhodli přestěhovat do Prahy nebo ne ;-)

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

2. 2. 2010 10:59
Re: Jen houšť

dík

0 0
možnosti

calypsol

1. 2. 2010 15:18
napada me

Povedzte mi Kefalin, co vy si predstavujete pod takym pojmom "abstrakcija"??

0 0
možnosti

Obludni_K

1. 2. 2010 13:24
Přijde mi to

stále stejně úsměvné. Ale jako koníček pro zaplnění volných chvil je to jistě skvělá věc.

0 0
možnosti

lubossula

1. 2. 2010 9:16
ahoj Ivo,

neda mi to, abych ti nesdelil, ze dlouhodobe jsi bloggerem s nejtypictejsim jazykem. Kdyz by mi nekdo dal neco precist, asi bych poznal, ze jsi to psal ty. At uz je to o vesmiru - coz je pro mne naprosto spanelska vesnice, nebo o ekonomickych, spolecenskych ci jinych tematech. Nevim jestli stejne pusobi styl, kterym pises i na ostatni. Na mne rozhodne.

0 0
možnosti

admiral666

1. 2. 2010 9:42
Re: ahoj Ivo,

Trochu mi pripomina Neffa, zejmena jeho socialni texty jsou prodchnuty jakousi pospinenou formou materialismu.

0 0
možnosti

dolch

1. 2. 2010 9:16
Strhávání

Ivo, ale černá díra nás nikam nestrhává. Překvapivě, vzrůstající hmotnost centrálního tělesa způsobí pouze to, že obíhající objekty nabudou na rychlosti. Na tvar dráhy to nemá vůbec žádný vliv. Vesmír je skutečně neuvěřitelně chytře vymyšlený :-)

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

1. 2. 2010 9:38
Re: Strhávání

S tím jak hmota "mizí" v Černé hvězdě stává se přítomností a ta sebou v kauzalitě propojuje (stahuje) nejbližší budoucnost a tak se to šíčí dále. Vše je to spoutáno časem. Černá hvězda je rozhraním mezi minulostí a budoucností. Dokud v černých hvězdách hmota formou expozice přítomnosti mizí plyne i čas. Budoucnost (hmota) se proto stále přibližuje (v časové vzdálenosti). Pro pevnou hmotu platí t=s(na třetí). Ale to je na samostatné povídání.

0 0
možnosti

Streit

1. 2. 2010 9:09
Gravitace

O gravitaci píšete nápaditě a smysluplně. Pro mě je gravitace jen rubem expanze (včetně expanze času do budoucnosti), což vytváří napětí, které je zdrojem evoluce vesmíru. Asi se lišíme v tom, že podle mě expanze dodává do vesmíru stále novou energii, takže nezahyne tepelnou smrtí. Zkuste se zamyslet, co "pohání" ty vaše padající kuličky. V nějaké starší diskusi jsem to nazýval řadičem.

0 0
možnosti

Streit

1. 2. 2010 9:09
Interakce - čas

Vážený kolego, kdybych neznal Vaši originalitu, mohl bych si myslet, že jste opisoval:

//Slabá a silná interakce jsou kvantově omezenou gravitací.// Já celou dobu tvrdím, že všechny interakce se liší pouze tím, v kolika kladně zakřivených rozměrech jsou zakřiveny. Pak dosah interakcí klesá s příslušnou mocninou kulové vlnoplochy, na níž jsou rozprostřeny a po níž se šíří. Takže elektromagnetická, slabá i silná interakce se vzdáleností klesají příslušně vyšší mocninou než kvadraticky klesající gravitace.

//Hmota je tvořena smyčkami času, tedy zacyklenou budoucností.// Tak toto bych mohl podepsat. Pokud máte mou knihu "ABSOLUTNÍ VESMÍR v reálném čase", podívejte se na str.42-3, kde třeba píšu: "Od určité hutnosti elementárních částic je čas jakoby zaškrcen." Hovořím tam o časových poutkách. Jinde zase o vibracích času (struny). Tuto podstatu však přičítám nejen hmotě, ale i energii a dokonce i samotnému prostoru.

0 0
možnosti

alexander7III3

1. 2. 2010 7:49
no...

Co to je za blbost? ... Kde jste k tomu prisel?

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!