Diskuse

Vědomí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

krysodlak pizmovy

1. 2. 2010 10:26
vy jste opravdu musel zazit nejaky silny duchovni zazitek

coz je jen dobre :-) S tim strachem mate samozrejme pravdu. Skutecne opravdova psychologicka svoboda neznamena delat si, co chci, ale nemit strach. Jako dobrou inspiraci vam doporucim jeste Krishnamurtiho, cloveka, ktery udajne dosahl transcendence sveho ega. Jeden cas mne dost zajimal a prekladal jsem jeho proslovy.

http://fujtajbl.webgarden.cz/krishnamurti/rozpusteni-radu-hvezdy-1929-2.html

Dalsi preklady muzete najit, kdyz kliknete v zalozce nalevo na krishnamurti

0 0
možnosti

krysodlak pizmovy

1. 2. 2010 10:28
citace

"toužím po tom, aby ti, kteří mne chtějí pochopit, byli svobodní, aby mne nenásledovali, aby ze mne nevytvářeli klec, která se stane novým náboženstvím, novou sektou. Spíš by se měli osvobodit od všech strachů – od strachu z náboženství, od strachu ze spásy, od strachu z duchovna, od strachu z lásky, od strachu ze smrti, od strachu ze samotného života. Jako malíř maluje své obrazy, protože v tom malování nachází potěšení, protože je to jeho způsob sebevyjádření, jeho radost, jeho štěstí, tak to činím i já a ne proto, že bych cokoliv od kohokoliv chtěl. Zvykli jste si na autority nebo na atmosféru autorit, o kterých doufáte, že vás přivedou k duchovnu. Domníváte se a doufáte, že vás někdo druhý může skrze své neobyčejné schopnosti – zázrakem – přenést do této říše věčné svobody, která je Štěstím"

0 0
možnosti

G_G

31. 1. 2010 23:18
:-)

no :-) mluvit o sebeuvědoměni je natolik subjektivni, že bez pořádneho vysvětlení každeho pojmu je to celé takové zmatené a i tak to nebude popsáno dobře. Kdo si myslí, že sebeuvědoměním ziská poznaní o nečem jíném než o sobě samém je naivní. Co neumím jasně a srozumintelně vysvětlit každému tomu nerozumím :-)

a podle Junga: Vám

samému může moudrost prospívat, ale udílet ji ostatním by znamenalo

zkreslovat pravdu.   

0 0
možnosti

Obludni_K

31. 1. 2010 13:44
No,

už jsem četl horší slátaniny, ale na karmu to nebude :-))

0 0
možnosti

Albert.Pes

31. 1. 2010 12:34
Danost ve vědomí

a vědomí samotného je fakt, ze kterého každá věda vychází, protože je to věda lidská prováděná vědomými lidmi, vědci. Proto je každá snaha o vysvětlení možnosti redukce vědomí na vědecký popis apriori jaksi pochybná. Ve vysvětlení vědomí tedy není možné vycházet od "matérie", jak to děláte. Ovšem bláboly snažící se vzbudit dojem, že pisatel dosáhl transcendence svého vědomí a může nás ubohé červy informovat o tom, jak se to má s realitou mimo náš patetický matrix tady byly vždycky, díky za přispění svou troškou do mlýna...

0 0
možnosti

Luborka

31. 1. 2010 12:56
Re: Danost ve vědomí

Jediné co jste projevil je nezájem zabývat se něčím jiným než produkty svých hmotných vjemů. Dívám se na  tento článek jako na  pokus objasnit, jak lze vnímat i jinak než hmatem, sluchem, čichem, zrakem nebo chutí. Vzhledem k tomu, že to nelze vědecky prokázat, tak to zůstane jednou pro vždycky nevědecké. Je na každém, rozhodnout se jestli mu to v životě bude k užitku.

0 0
možnosti

genez.

31. 1. 2010 12:25
nesmysli

Inteligence v tomto případě!

:-(RvV

0 0
možnosti

qui n tana

31. 1. 2010 11:33
klasicky Matrix

pane Vasicku, diky moc za clanek. uz to psal jeden diskuter u vaseho minuleho clanku - az veda (a hlavne kvantovi fyzici) konecne dojdou svymi racionalnimi metodami k vysledku, budou jen tam, kde uz nekolik tisicileti jsou velci filozofove a mystici (a zejmena C.G. Jung) se svymi teoriemi vedomi a nevedomi. hlavne, to, co jste napsal je fajn, ale mohl byste trochu zacit psat lidskym jazykem. berte to jako takove male doporuceni. to, co jste napsal se hodne blizi tomuto clanku:

http://www.earthportals.com/hologram

hezky den. ;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS