Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODS,ČSSD, KDU,TOP09 = NEVOLIT!

7. 8. 2009 12:29
ANO

karma!

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

29. 7. 2009 1:47
Je v podsatě jedno,

jaké společenské žřízení máme. Jediné co je opravdu důležité je, jestli toto zřízení dodržuje ZÁKONY které si samo vytvořilo a přijalo. Proč? Protože ZÁKONY shrnují to co považuje danná společnost za SPRÁVNÉ. Dnes je však moderní něco jiného za správné považovat a něco jiného dělat. Navíc pokud by se ZÁKONY jejich bezomezeným dodržováním ukázaly byt špatné, změnili by se. Tím že se nemusí dodržovat není tlak na jejich změnu a zůstávají v platnosti i špatné zákony které se pak používají jako bič na něktré občany zatímco jiní si užívají výhody je nedodržovat. Pokud by se aplikovaly vždy a na všechny, byly by rychle změněny.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

30. 7. 2009 22:35
Re: Je v podsatě jedno,

naprostáý souhlas

0 0
možnosti

radek.stembera@volny.cz

29. 7. 2009 1:46
...pokračování

Rovnost před zákonem aplikovaná na všechny lidi (ne jen občany dané země) by vylučovala jakékoliv diskriminace. Jediný problém by byl problém územní, protože v době existence států by se mohly zákony lišit a tudíž by každý musel dbát na to kam jede a nastudovat si základní principy práva na daném území a dodržovat předběžnou opatrnost. Něco jako když jedeme do arabských zemí. Časem by se však právo sjednotilo a to nejlepší by se prosadilo všude.

0 0
možnosti

Draki

25. 7. 2009 13:24
Demokracie je způsob přípravy státu na ztrátu suverenity.

Tento výrok opravdu myslíte vážně? Zdá se mi zcela klíčovým pro pochopení Vašeho myšlení. Našim dětem je od základní školy demokracie opěvována v bezpočtu publikací a málokdo je dnes schopen myslet nad rámec demokratického sociálního systému, který je zakotven i v Ústavě. Dehonestace demokracie je tak pro právníka protiústavní. Ale když se řekne "A", mělo by se říci i "B". Jestliže je demokracie podle Vás "způsobem přípravy státu na ztrátu suverenity", chtělo by to zároveň nabídnout jiný, alternativní koncept.

0 0
možnosti

Terrurek

25. 7. 2009 13:46
Re: Demokracie je způsob přípravy státu na ztrátu suverenity.

tak třebas dávat volební právo jen někomu... třeba někomu kdo chápe mechanismy... třeba někomu kdo je alespoń průměrně inteligentní... chápete tu část kdy k nám imigruje 20mega číňanů a připojej nás demokraticky k číně. nebo tu kde se banda pologramtonejch magorů rozhodne že maj mít všechno zadarmo... Intelegence nemá v dfemokracii šanci vítezit... proto má ČSSD program zaměřnej na blbce a ostatní strany jen na jiný blbce (který si chtěj mysletz že blbci nejsou)

0 0
možnosti

Curious

24. 7. 2009 21:59
Zajimave zamysleni, avsak...

Stat ma jediny ucel - blahobyt panovnika. Protoze existuje nebezpeci, ze panovnika nekdo silnejsi z dalekych kraju zlikviduje, panovnici si vymysleli pojem narod.

Jakmile tomuto nesmyslu masy uverily, nejenze prestaly panovnika nenavidet, naopak, casto ho zboznuji, koneckoncu, vzdyt jedna v zajmu naroda!

Narodni bohatstvi, stejne jako narodni cokoliv, jsou pouze nesmyslne fraze slouzici k zajisteni blahobytu panovnika (politiku).

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

25. 7. 2009 10:27
Re: Zajimave zamysleni, avsak...

Ano jde o blahobyt panovníka a jeho rodiny, potomků. Lidem jde také o blahobyt. Každému o to jde. Dobrý panovník je však takový, který dokáže vše zorganizovat tak, aby to bylo přiměřeně užitečné pro všechny. Ono je to podobné v úspěšném podnikání - nejlépe to funguje, když mají majitelé zisk, zaměstnanci si dobře vydělají a zákazník je spokojený s produktem a jeho cenou. - to je však ideál, který dokáže vytvořit málokdo. Každá ze zainteresovaných stran chce profitovat na úkor ostatních - majitelé chtějí větší zisk (s menšími investicemi), zaměstnanci větší platy (za méně práce), zákazníci kvalitnější produkty (za nižší cenu).

Ideální národní stát je vyváženou společenskou dohodou (nikoliv demokratickou).

0 0
možnosti

kaktusak

24. 7. 2009 21:45
Lidé u nás vytvářejí více než spotřebují,

ale stát to z nich nedokáže dostat. Proto se musí zadlužovat.

0 0
možnosti

wiki5.5

25. 7. 2009 2:54
Re: Lidé u nás vytvářejí více než spotřebují,

takze je to jako za totace, co? ;-D

0 0
možnosti

MarcusAureliusAntoninus

24. 7. 2009 19:54
TREFA

V zasade jste to vystihl pane Vasicek.  Dobre promysleme a hlavne aktualni. A ani se nemusi konkretne jmenovat, vsichni si dosadime sami. Dospeli jsme k tomu co mame dnes. Se svoji modou na totalni liberalizaci a globalizaci.

0 0
možnosti

kion123

24. 7. 2009 16:14
KARMA

Je mi z toho článku, ale smutno a úzko.

Co by tomu řekl třeba Karel IV, Jiří z Poděbrad, Rieger???!!!

Za vše může relativizace hodnot, práva bez povinností, evropské "politické elity", pomatení multikulturalisté a pseudohumanisté!!

0 0
možnosti

preslechtena osmiplisen

24. 7. 2009 20:14
Re: KARMA

TO byly obycejny zidokrestansky vlastizradci

0 0
možnosti

Peyrac

24. 7. 2009 15:10
Likvidace našeho národního bohatství z Bruselu ?

V dobách Rady vzájemné hospodářské pomoci (RVHP) náš stát nakupoval cukr na Kubě , která neměla odbyt na produkty z cukrové třtiny. Naše cukrovarnictví bylo soběstačné a cukrová řepa byla klasická domácí plodina. Dnes díky omezování produkce centrálně z Bruselu a v konkurenčním boji naše cukrovary již zanikly nebo živoří.Produkce naší tradiční komodity chmele se také omezuje a některé chmelnice se osévají obilím, aby se  půda  alespoň částečně využila. Mnoho polí se nechává zarůstat  plevelem a  zemědělci dostávají dotace, když plevel jen sečou a  pole neosévají. Jak jste psal o infrastruktuře - naše dálnice patří z hlediska  nákladů na 1km mezi nejdražší na světě.  Trustové dohody mezi staviteli dálnic  zabraňují snižování  cen při stavbě dálnic, protože konkureční boj o zakázky neexistuje. Jen se dozvíme, že bývalý ministr dopravy si kupuje za desítky miliónů letní sídlo v Americe, stejně jako bývalý předseda vlády, který nyní působí v advokacii.

0 0
možnosti

Draki

24. 7. 2009 14:58
Pán a rab

Pane Vašíček, který panovník podle Vás zformoval český respektive československý národ? Zdá se mi, že pokulhává již druhá věta Vašeho příspěvku. Vám se možná líbí osvícená monarchie, ve které se sprostý lid lopotí od rána do večera na pánových tálcích pod laskavým dohledem pánových drábů, mě tedy rozhodně ne a stejně tak asi našim předkům. Hradní a zámečtí pánové, ale dokonce i městský patriciát nebyl nikdy českou doménou. Převažovali cizinci, hlavně Němci. Nechuť k cizím pánům možná zformovala český nacionalismus víc než nějaký panovník:-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!