Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

31. 3. 2009 10:54
rovnost je nesmysl

nasledujici odkaz je sice o necem trochu jinem nez o rovnosti muzu a zen ale je poucny z pohledu na rovnost vseobecne. (predmluvu a zaver necht ctenar radeji preskoci - mohla by mu totiz z toho "vyschnout mícha" :)

http://www.tvarivtvar.cz/?p=54

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

31. 3. 2009 22:31
Re: rovnost je nesmysl

Velice reálná povídka. V podstatě vyjadřuje strategii dnešní společnosti. Základy této "spravedlivé" společnosti jsou budovány již nyní: tzv. antidiskriminační zákon, progresivní zdanění, dotace,...

0 0
možnosti
PN

burden

30. 3. 2009 17:13
ještě autentický doplněk

Jeden příklad za všechny. Můj autentický rozhovor s manželkou. Cestou z práce jsem nakoupil jídlo, aby moje drahá s miminem se nemusela namáhat. A byly to dobré věci. Doma scéna, že jsem nekoupil to, co si představovala a že jsem koupil příliš draze.

Já: Tak mi řekni, co mám koupit. Ona: No to je otázka, to já takto nevím, to když jsem v obchodě a vidím tak to poznám. Já: Tak dobře, dám Ti peníze a nakupuj. Ona: A co všechno ještě nemám dělat? Víš co je to s miminem doma? A mám jizvu po císaři, nemůžu nic tahat. Já: Tak půjdeme spolu, ty si řekneš co chceš a já to zaplatím a odtahám. Ona: Co je to za nesmysl aby jsme chodili nakupovat oba? To je plýtvání časem!

Tak takto by se se mnou nebavil ani pologramotný cikán chlap. Z výše uvedeného rozhovoru ba asi nezaujatý pozorovatel nepoznal, že má manželka je Ing. PhD a před nástupem mateřské přednášela na ČVUT, kam se po mateřské zase asi vrátí.

0 0
možnosti
MB

MacX

30. 3. 2009 18:37
Re: ještě autentický doplněk

Tak to je nářez. Ne, ne, ženit se nebudu, ne, ne, ne, ne, ne....

0 0
možnosti
PN

burden

30. 3. 2009 11:04
je to ještě horší pokračování 2

Jak je to vlastně psáno v Bibli? Podle ovoce poznáte je. Jaké je ovoce vládnutí žen tam, kde proběhlo? Všichni jsme příliš zbabělí, aby jsme si to dovolili otevřeně pojmenovat. a proto se tváříme, že jej nevidíme a opakujeme Matru: „Věřím, že všichni lidé bez ohledu na rasu či pohlaví jsou stejní a nebudu tuto pravdu nikdy zkoumat ani pochybovat o ní a každého pochybovače který se odváží na základě zdravého rozumu, výsledků zkoumání či vědy zesměšním a zničím. K tomu mi dopomáhej Bůh, neboť Bůh je žena – a to nepochybně lesbická jednonohá černoška“ :-)))

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

30. 3. 2009 14:00
v podstatě s Vámi souhlasím

nicméně uváděné rozdíly mezi pohlavími jsou až důsledkem té motivace. Tu považuji za primární. Když působí miliony let, musí se projevit v konfiguraci těla.

0 0
možnosti
PN

burden

30. 3. 2009 11:03
je to ještě horší pokračování

No k tomu kvótování. Podívejme se na naši společnost. Které obory činnosti na tom byly velmi dobře a dnes se považují za zcela zničené a upadající? Školství, zdravotnictví, soudnictví a právo obecně. A nejsou to náhodou obory, kde v posledních letech a desetiletích proběhla rozsáhlá feminizace? Které obory jsou na tom dobře? Nejsou to technické obory, stavebnictví, strojírenství, počítačové technologie atd. A nejsou to náhodou obory, kde feminizace (dosud) neproběhla? Není v tom kauzální souvislost? Já mám šeredný pocit, že vnutit ženy do vysokého managementu firem je cesta k ekonomickému krachu a vnutit ženy do politiky je přímá cesta do třetího světa. Neboť které státy byly v nedávné minulosti hrozně hrdé na to, že mají mnoho žen v politice a i na postech premiérek a prezidentek? Nebylo to náhodou Irsko, Island a Lotyšsko? A nejsou to opět státy, které zrovna zkrachovali nebo mají ke krachu jenom krok? Že by v tom opět nebyla kauzální souvislost?

0 0
možnosti
PN

burden

30. 3. 2009 11:02
je to ještě horší

Dovoluji si ani ne tak nesouhlasit, jako podat výrazně radikálnější stanovisko. Muži se od žen odlišují nejenom fyzicky (což každý vidí a například ve sportu je to jasné, nejsou smíšení teamy třeba u vzpěračů) ale především ve způsobu myšlení a v tom, jak funguje mozek. Takže si dovolím nesouhlasit s myšlenkou autora, že je to jenom o motivaci a atavistických pudech. Ženy objektivně lépe komunikují a učí se jazyky, muži mají logické a technické myšlení. Rozdíly v mozcích mužů a žen jsou velmi zásadní, ženy například mají v průměru 7 x méně šedé kůry mozkové než muži. Pochopitelně se to v dnešní feministkami ovládané době nikdo neodváží veřejně prezentovat, nicméně to není pomluva ale je to dobře doloženo, zdroj je zde: http://www.osel.cz/index.php?clanek=1094&akce=show2

0 0
možnosti
L

Luborka

30. 3. 2009 16:15
Re: je to ještě horší

Jistě máte pravdu, ovšem vždy a všude záleží na kvalitě, nikoliv na kvantitě. Muži umí zpracovat a vnímat pouze jednu jedinou záležitost , v jednom časovém úseku. Ženy umí pracovat tzv. na dvou úrovních, tedy v jednom časovém úseku zpracovat více záležitostí,  což způsobuje, že kvalita odvedeného je často ohrožena. Pokud ale ženy budou dostatečně striktní ve vymezování času pouze pro jednu a pouze jednu záležitost jako muži, podají mnohem vyšší a efektivnější výkon, než muži, protože mají sice menší mozkovnu, ale zato nějak "výkonnější." Otázkou je, co by je k výkonnosti motivovalo, protože vše je pouze a jenom o motivaci a tou je radost z toho co děláme. Nebo děláte rád(a) něco, z čeho radost mít nemůžete? Pokud ano, jaký je pak výsledek Vaší činnosti?

0 0
možnosti
M

manawatu

28. 3. 2009 19:44
kv'oty na F1

to by bylo geniální . . . ;-D

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

28. 3. 2009 19:38
hmmmmm.....

Proc je v kriminale vice muzu nez zen? To vime, protoze testosterone je hormon agresivity. Ale me by spis zajimalo, proc vetsina obeti techto muzu jsou zeny a deti? To mi nejak nejde dohromady s tou snahou rozsirovat sve geny. :-/

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

29. 3. 2009 21:11
testosteron, adrenalin, atd..

to vše jsou prostředky řízení těla. To, že by muž zabil vlastní dítě je zcela vyjímečné, vlastní dítě častěji zabije žena. V obou případech to bývá důsledek psychické poruchy. Zabíjení cizích žen a dětí nemá na šíření vlastních genů žádný negativní vliv, spíše naopak (otstranění konkurence svých potomků).

0 0
možnosti
JC

Jarcho

27. 3. 2009 14:37
Ve vzdělávání jsou diskriminováni chlapci, ne dívky.

Statistická ročenka ČR 2007: počet čtrnáctiletých je z hlediska pohlaví mírně nevyrovnaný: v roce 2006 to bylo 62 544 chlapců a 59 172 dívek. Dívky tedy představují 48,6 % populace v ročníku.

Tomu by logicky mělo odpovídat i jejich nižší zastoupení na středních školách, ale ze stejné statistické ročenky zjišťujeme, že na gymnáziích je z 145 450 studentů celkem 86 023 dívek, to je 59,1 %. U podskupiny čtyřletých gymnázií je ten poměr ještě zvrácenější: z 59 617 studentů je 38 123 dívek, to je 63,9 %.

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 3. 2009 20:00
Re: Ve vzdělávání jsou diskriminováni chlapci, ne dívky.

maji hosi nejaky problem s ti prihlasit se na gymnasium a udelat zkousky?

Asi ano.

0 0
možnosti
JS

Kiwi328

27. 3. 2009 13:53
i/y

"Ženy jsou často překvapeni " - tak to je pro mne opravdu překvapení.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 3. 2009 14:19
dík

opravil jsem

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

27. 3. 2009 13:30
Heh...

..."Samice, však ze smrti svých sokyň nemají užitek." >> Ale maji! Pokud jde o SAMCE. ;o)

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

1. 4. 2009 22:12
Re: Heh...

mají z toho užitek proto, že jejich děti budou mít menší konkurenci (mrtvá samice nerodí).

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!