Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

5. 3. 2009 0:08
neverim v nic

to co pisete zni hezky az na malickost, NIC neni dokonale v tom smyslu slova ze ma nejaky  absolutni parametr. A nic (nula) bezrozmerna velikost (bodova) je podle mne zhola nemozna. Uz jsem vam psal podobnou reakci u nejakeho vaseho clanku v sekci "veda" ale neodpovedel jste mi. Jeste jednou. Kdysi mi nekdo rekl ze pry nekdo rekl ze realita je ze stejneho "materialu" jako sny. Ja mu na to odpovedel ze pak ale take sny musi byt ze stejneho materialu jako realita. Byla to jen takova rychla "slovni hricka" ale pak jsem se nad tim zamyslel a myslim si, ze jestli mezi necim a necim existuje vztah, pak to znamena ze tato neca maji spolecny zaklad. Ja tomu rikam ze jsou kompatibilni. Dale myslim, ze absolutna a realna nejsou kompatibilni. Zda se mi vysoce pravdepodobne ze v nasem vesmiru je NECO. V takovem vesmiru je pritomnost skutecneho NICu nemozna. A to i jakykoliv vztah mezi temito kategoriemi. Tudiz cerna dira musi mit nenulovou velikost. Jaky to ma vliv na vase teorie ted neresim 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 3. 2009 20:19
smyslové paradigma

je dlouhodobý problém lidí. Lidé si dlouho si nedokázali představit kulatost Země. Dloho byl hlavní argument: Všechno stojí rovně a kdyby byla Země kulatá, tak z druhé strany všechno spadne. Fakt, že má černá díra nulový rozměr je dnes základem všech astrofyzikálních teorií. Nulový rozměr není totéž co nic. (Ani nula není nic. Je to informace, jejíž hodnota vyplývá z toho, k čemu se ta nula vztahuje. Např budete mít čtyři krabičky a v každé může být jedna kuličku. Když víte, že ve všech krabičkách je nula kuliček, má tato informace hodnotu 4 bity, pokud jsou krabičky od sebe rozlišitelné má informace hodnotu 16 bitů. ) Jaký rozměr mají Vaše myšlenky? Jsou nic? S těmi sny je to citát z filmu "Americká krása". Je to pěkný film a pravdivá věta.

0 0
možnosti
EK

Hamrock

3. 3. 2009 20:39
Ivo

jak se zdá rozumíte všemu, ještě by to chtělo zopakovat psaní s/z

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 3. 2009 20:06
Re: Ivo

omlouvám se a opravuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!