Ze školních sešitů kosmického pilota -2.

22. 05. 2009 14:03:59
K tomu, aby mohla existovat hmota, musíme mít nejprve čas a prostor. Hmota je v podstatě energií spoutanou v čase a prostoru.Co je to vlastně ten prostor?

Představme si, že neexistuje nic, tedy žádný čas a prostor. Zkusme ten prostor „vyrobit“. Nejprve vytvoříme první „něco“, tedy opak ničeho. Řekněme, že to je bezrozměrný bod. Takový bod neleží v prostoru. Okolo bodu není nic, tedy žádný prostor. Problematický je už samotný pojem „okolo“. Je to jen bod, o kterém víme jediné – není nic. Je to elementární informace.

Když vytvoříme druhý bod, musíme ho nějak od toho prvního odlišit. Ten rozdíl můžeme nazvat vzdáleností. Můžeme tedy říci, že máme dva body, které od sebe dokážeme rozlišit. Vzdálenost mezi body můžeme označit jako vzdálenost jedna. Body však neleží v prostoru a ani ho nevytvářejí. V této situaci je dokonce nedokážeme od sebe odlišit. K tomu, abychom ty dva body od sebe odlišili (tedy nezaměnili je) bychom potřebovali další informace, a ty zatím nemáme.

Ke dvěma bodům přidáme bod třetí. Třetí bod bude ve vzdálenosti 1 od každého z již existujících bodů. Tři body tedy vytvoří trojúhelník o straně jedna. Vzhledem k tomu, že jsme vzdálenost 1 určili jako elementární, nelze ji zmenšit. K tomu bychom potřebovali další informace, ale ty neexistují. Máme pouze informaci o tom, že existuje třikrát něco, lišící se od ničeho a navzájem se to liší vzdáleností 1. Skutečnost, že vzdálenost existujících bodů (všech existujících elementů) může být pouze 1 nebo násobky 1 vyplývá z té nejelementárnější logiky. Je to však i definovaný rámec pro tvorbu nosné platformy vesmíru. Existence pouze celočíselných násobků elementární vzdálenosti je základní zákonitostí kvantové geometrie.

trojuhlobr.jpg

Každý ze tří bodů, které jsme dosud vytvořili obsahuje tři informace:

1.bod existuje

2.od dvou jiných existujících bodů má vzdálenost 1 (to jsou dvě informace)

Zatím pořád nemáme prostor, nedefinovali jsme ani čas. Máme pouze elementární segment plochy – rovnostranný trojúhelník o straně 1. Přidáme tedy čtvrtý bod. Čtvrtý bod bude také ve vzdálenosti 1 od všech existujících bodů. Vznikne nám pravidelný rovnostranný čtyřstěn. Pravidelný rovnostranný čtyřstěn o straně 1 je základním elementem prostoru. Současně nám vytváří podmínky pro aplikaci času. Vysvělení času probereme v jiné kapitole, zatím nám stačí povšimnout si, že lze očíslovat vrcholy dvěma odlišnými způsoby.

ctyrstenobr.jpg

Ve tvorbě prostoru můžeme pokračovat přidáním dalších čtyř bodů. Každý z těch čtyř bodů umístíme tak, aby měl vzdálenost 1 od třech bodů ze čtyř vytvářejících základní čtyřstěn. Vznikne nám „slepenec“ pěti čtyřstěnů.

hvezdaobr.jpg

Tento útvar je někdy nazýván kamenem mudrců. Kvantovým modelováním z něj můžeme vytvářet různé hvězdice.

Speciálním případem je základní čtyřstěn o straně tři, doplněný čtveřicí s hranami 2. Takto nám vznikne oblíbená krychle. Není však přesná (podobně vypadá jako krychle čtyřstěn o hraně 4 doplněný čtveřicí s hranami 3).

krychleobr.jpg

Popis prostoru v krychlové soustavě je pro běžné planetární makroaplikace užitečný. V případě, že chcete řešit popis vesmíru do důsledku, musíte krychlový popis prostoru zavrhnout. Zkreslení, která krychlový popis prostoru způsobuje, jsou fatální na kvantové úrovni, ale i úrovni kosmologické. Pokud bychom udělali experiment a pokusili se vyplnit prostor vymezený krychlí, elementárními čtyřstěny (délka strany=1), zůstanou nám uvnitř takové krychle nevyplněné „dutiny“. Při krychlovém popisu, považujeme za prostor oblast vymezenou hranami krychle. Reálným prostorem je však pouze prostor vymezený elementárními čtyřstěny. „Dutiny“, které zůstanou mezi elementárními čtyřstěny neexistují jako prostor v tomto vesmíru. Při použití krychlového popisu však neexistující „dutiny“ jako prostor počítáme. Důsledkem je hledání "temné hmoty" a podobných šidítek.

K tomu abychom vytvořili element hmoty, potřebujeme trochu více prostoru (více kvant) a především už musíme aplikovat i čas. Z lidského pohledu je hmota energií spoutanou v prostoru a čase. Konstrukčně je to systém informačních oscilátorů. Aplikací času do prostoru vytváříme primární energii. Všechny ostatní energie jsou od energie časoprostoru odvozeny jako složené aplikace.

první zápis (http://vasicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=80405)

pilotní příběh http://vasicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=71779

hmotaobr.jpg

Autor: Ivo Vašíček | pátek 22.5.2009 14:03 | karma článku: 17.49 | přečteno: 3548x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.20 | Přečteno: 130 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 25.00 | Přečteno: 519 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 527 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2785

Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...