Ivo Vašíček

Cenzura v České televizi pokračuje

14. 10. 2013 10:00:59
Česká televize svým chováním dokazuje, že plní politické zadání vlivných politických stran. Možná ji lze "obměkčit" penězi, ale pravda a fakta jsou pro tuto organizaci zřejmě až druhotná. Oblíbenou manipulací jsou úpravy volebních průzkumů dle vlastních ideologických záměrů.

Včera 13.10.2013 Česká televize zveřejnila upravený graf z průzkumu agentury TNS. Opět z grafu vymazali sloupec Pirátů. Vymazávání výsledků Pirátů z průzkumů je v ČT už tradiční.

V roce 2010 smazali výsledek Pirátů ve studentských volbách (třetí nejvyšší sloupec). Když v roce 2012 Piráti studentské volby vyhráli, smazala ČT článek informující o volbách ze svého webu a na studentské volby uvalili informační embargo.

Nyní v průzkumu, který si ČT zadala u TNS zase vyšel i sloupec Pirátů. Cenzoři v ČT znovu zasáhli.

tnt-ct-manipulace.png

Sloupec Pirátů vymazali, a ani se nenamáhali příslušně upravit sloupec ostatní, takže součty neodpovídají matematicky. Dnes už vím, že má ČT k dispozici průzkum (který ČT zadala), kde mají Piráti přes 5%, jsem zvědav jak si s tím cenzoři poradí.

EDIT:

Tak už to na webu "opravili", tedy dali původní necenzurovaný graf. Nicméně ten cenzurovaný už převzala další média (např. Novinky) a ve zprávách včera pouštěli ten cenzurovaný.

Edit: ČT chybu uznala a omluvili se - chyba údajně vznikla při grafické úpravě pro TV

Autor: Ivo Vašíček | karma: 32.45 | přečteno: 4328 ×
Poslední články autora