Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

2084 - II.serie - MALÝ HACKER

„Heil“, zdraví ležerně Barry finančního ředitele Chyrena, při vstupu do jeho kanceláře a hned pokračuje: „Musíš zaplatit fakturu firmě VRX, potřebuju opravit simulátory domovů. Jsou už v hrozném stavu, lidi už mě vypadávají do reality. Dokud nezaplatíme, nepošlou servisáky.“

Barry kouká z okna na "autobusové nádraží" plné autobusů, které nikam nejezdí. Kolem autobusů je velký pohyb, právě se střídají směny.

Alex se unaveně plouží k autobusu, který ho "odveze" konečně domů. Právě mu skončila náročná směna v montážní hale. V autobusu usedá do pohodlného oranžového sedadla, hlava se mu boří do hluboké opěrky a usíná únavou. Dvě zastávky před domovem ho budí Tomáš: „Pojď, ještě se cestou stavíme na dva kusy.“

Usedají v restauraci Na růžku a skvěle se baví. Nezůstali jen u dvou. Alex je však tak unavený, že usíná u stolu. Zdá se mu, že sedí v autobuse a jede do práce. Naštěstí s ním třepe Tomáš a probírá se.

„Člověče, mě se poslední dobou stává stále častěji, že doma usnu“, říká Alex.

„A zdá se ti něco?“ táže se Tomáš.

„Jo vždycky sedím v autobusu a jedu do práce“, odvětí Alex.

Večer s manželkou a dětmi uběhl Alexovi šíleně rychle, usnul u televize. Ráno byl fofr, sotva stihnul autobus.

„Ještě že jsou v autobuse tak pohodlná sedadla“, říká si Alex a ihned znovu usíná. Probouzí se až před továrnou, vystupuje s ostatními z autobusu a spěchá do práce. Nad branou svítí velká písmena EPD.

K prázdnému autobusu přicházejí servisáci VRX a pouštějí se do oprav. Personální ředitel EPD  Barry přichází jejich práci osobně zkontrolovat. Je spokojený, Chyren zaplatil i fakturu za update na novější verzi. Nová verze je nejen propracovanější, ale navíc zkracuje dobu odpočinku mezi směnami z 300 minut na 250 minut. Stejně to zkrácení bylo hlavním důvodem, proč do toho placení finančák šel, pomyslel si Barry. Při osmihodinové pracovní době zvládnou dělníci za týden místo třinácti, téměř 14 směn. Ostatně možná je to dobré i pro dělníky, rychleji tak zaplatí své dluhy.

Barry se těší na konec pracovní doby, zítra je sobota. Ještě ho čeká stranická schůze. S manželkou se dohodli, že dnes půjdou na technoparty-revival. Na schůzi se nedokáže soustředit na prezentaci soukmenovce. Andreas monotónně referuje o závěrech ze setkání našeho Vůdce s Ruským samoděržavím Grimovem. Na technoparty se Barry těší moc, už dlouho nikde nebyli, žena se bojí nechávat Karlíka samotného. Nakonec ji přesvědčil.

Marie čeká na manžela v baru, oknem pozoruje rušnou ulici Linköpingu. Brzy se půjdou s manželem bavit. Nechala se ukecat oběma svými chlapy. Barry pořád říká, že Karlík už je velký. Toho to těší a dodává, že vše zvládne. Odnosila ho sama, i když si mohli dovolit surrogaci. V Číně je to levné a kvalitní. S Barrym jsou však konzervativní a taky by mu to mohlo ublížit ve straně, soukmenovci nevidí pronájem dělohy rádi. Navíc by si možná museli půjčit a Barry je proti půjčkám zcela zásadně. zřejmě je to tím, že dělá personálního v EPD. Nakonec je Marie ráda, vlastní těhotensví v ní vytvořilo vřelejší mateřský vztah, má proto svého jedenáctiletého syna o to více ráda. Pojmenovala ho po dědovi. Marie často vzpomíná na tátu, který do Říše přišel z bývalé Evropy. Byl jedním z nejrozhodnějších vůdců protimuslimanských jednotek.

"Ahoj","Ahojki", konečně se oba dočkali. Barry si dá také kávu, oba prohodí pár slov a jdou se bavit. Karlík je poprvé večer sám, doma. Už se nemohl dočkat, než máma vypadne. „Ta má pořád starostí,“ říká si. Raději ji ani neřekl o dalším zkrácení doby odpočinku dělníků, zas by je litovala. 

Spolužák Michal naučil Karlíka pár hackerských triků. Dneska uvidí, co dokáže. V pátek večer dávají na plastvizi reality show z cirku v Nové Persii. Sledovat takové věci je v Říši přísně zakázané, proto jsou všechny přístupy důkladně chráněny.

Karlík se pouští do práce. Postupně prolamuje ochranné kódy. A konečně - v pokoji se zhmotňuje kus arény:

Mohutný černoch vleče za vlasy zmítající se dívku.  Obr rozepíná poklopec a strká jí svůj mohutný úd do úst. Ve výšce nad hlavou obra se v jeho ruce zaleskne mačeta. Po svištivém zvuku následuje zvuk sekání masa s kostí, na zem odpadá subtilní tělo dívčiny. Z krku škubajícího se těla pravidelně vystřikují spršky krve.

Karlík třeští oči a zvrací. Nedokáže ani dojít na toaletu. Už ví proč je ta stanice zakázaná, už ví, proč se o něj máma bojí. I nejpodřadnější občané Říše žijí lépe než otroci, kteří se navzájem zabíjejí pro zábavu svých pánů. Rychle uklízí zvratky, a snaží se zahnat myšlenky, při kterých mu běhá hrůzou mráz po zádech.

Marie se nedokázala na technoparty zcela uvolnit, měla pořád takový divný pocit z toho, že nechali Karlíka samotného. Barry ji chápe a jdou brzy domů.

Hned za dveřmi je nadšeně vítá Karlík: „Mami, tati, já jsem tak šťastný, že už jste doma!“  

Autor: Ivo Vašíček | čtvrtek 11.10.2007 13:00 | karma článku: 23,95 | přečteno: 2592x
  • Další články autora

Ivo Vašíček

Islamisté a Křižáci

V uplynulých týdnech jsem často četl prohlášení o tom, že jsme po teroristických útocích ve Francii ve válce. Taková prohlášení však svědčí o nepochopení situace, protože ve válce jsme už dávno.

21.12.2015 v 16:54 | Karma: 29,57 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Budeme spojenci s ISIL v boji proti Rusku?

Už od roku 2006 USA organizují USA změnu režimu v Sýrii. Přestože měla CIA už v roce 2011 informace o tom, že díky americké podpoře syrské „opozice“ vzniká Islámský stát, pokračovali v dodávkách zbraní. Wikileaks.

12.10.2015 v 10:34 | Karma: 44,62 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Politika

Ivo Vašíček

Uprchlíci nejsou problém, problémem je naše pokrytectví.

Žijeme v zemi, která je členem NATO. Z pohledu nečlenských zemí, je NATO vojenským útočným uskupením, které plní zájmy vlády USA. Pod vylhanými záminkami napadáme ostatní země a připadá nám to zcela normální.

21.8.2015 v 16:12 | Karma: 31,03 | Přečteno: 2227x | Diskuse| Ostatní

Ivo Vašíček

Řecké referendum - demokracie na podruhé.

Referendum k přijetí podmínek věřitelů navrhl v Řecku Jorgos Papandreu na 4.prosince 2011. Návrh referenda věřitele vyděsil a vyvinuli příslušný tlak na vládu. Předseda vlády nakonec odstoupil, a referendum se nekonalo.

10.7.2015 v 9:23 | Karma: 16,91 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Důchodový a daňový systém je mimo technologickou realitu.

Současné koncepty výběru daní a financování důchodů vycházejí z technologické reality poloviny minulého století. Důchodový a daňový systém založený na zdanění mezd nemůže dále fungovat.

3.6.2015 v 11:30 | Karma: 28,92 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!