Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Život – nadstavba hmoty.

Koncentace primárních myšlenek formuje základ hmoty. Definuje základní fyzikální zákony. Tedy pravidla pro atomy, záření, gravitaci, prostor a čas. Vytvářejí tím primární základnu existence, primární myšlenka vytváří základní „mrtvou“ hmotu.

Primární základna hmoty vytváří hvězdy a planety. Zákony krystalizace formují skály, kameny, písek a vodu. Na tuto základnu je aplikována sekundární myšlenka. Sekundární myšlenka je nosnou strukturou všech těl. Základem každé živé buňky je dynamická rovnováha „neživých“ částí, které ji tvoří. „Mrtvá“ hmota je vždy elementárním základem všech buněk. Buňka mění primární gravitační uspořádání částic hmoty na nejnižší úrovni. Buňky jsou schopny vzájemné koordinace. Množiny buněk vytvářejí rozličné tvary. Z „mrtvé“ hmoty vytvářejí molekuly sloužící jako paměť. Buňky se spojují a vytvářejí těla rostlin, řasy, listy, kořeny až stromy. Buňky vytvářející těla pobíhajících tvorů jsou hierarchicky řízeny systémem nervových buněk. Každé tělo je nadstavbovou formou uspořádání hmoty. Každé živé tělo mění uspořádání primární hmoty (písku a skal) na základě plánu a vůle.

Život je tím rozvinutější, čím více ovládá hmoty, tedy čím více hmoty se řídí zákonitostmi sekudární myšlenky. Sekundární myšlenkou je sám Život.

Inteligence je nehmotná, ale může být vytvářena i rozvíjena uspořádáním hmoty. Sama přímo je však nehmotná, hmota ji pouze zobrazuje. Život se projevuje pomocí vůle, která na základě elementární myšlenky volí způsob nového uspořádání hmoty. Transformátorem mezi nehmotou a hmotou jsou buňky. Každá buňka se může rozhodovat, ale ve struktuře buněčného těla přenechávají buňky svou vůli jiným buňkám. Ty buňky vytvářejí komunikační systém těla a nakonec rozhoduje jediná buňka. Je to ta buňka, kterou se projevuje vůle vědomí. Rostliny a někteří primitivnější živočichové, těch slabých vědomí mají i více. Většina živočichů však koncentruje své řízení do jediné buňky, buňky se však střídají, přepínají. Chumáč buňek ve kterých „problikává“ vědomí je mozek.

Inteligence postupně získává kontrolu nejen nad vytvořeným buňečným tělem. Zpočátku přetváří těla rostlin a tvorů. Nejdřív láme větve a později ze stromů staví domy. Obléká se do kožešin a rostlin. Později dokáže ovládat hmotu přímo, organizovat ji i bez buněk. Opracovává kameny, skálu, později kámen i písek taví žárem, získává ocel i sklo.

Od drcení kamene a tavení kovů, přes chemii dospěje inteligence od plastů až k nanotechnologiím. Přes fyziku dokáže ovládat záření a rozložit atom.

Inteligence stále zvyšuje množství hmoty ovládané bez sekundárních (živočišných) těl. Vytváří stroje, znásobuje možnosti pohybu, létá i mimo rodnou planetu. Dospělá inteligence se zbaví závislosti na biologických buňkách.

Základem vyšší formy života je umělý mozek, tedy systém „umělých nervových buněk“, schopných transformovat podněty nehmotného vědomí do hmotných interakcí. K vytváření dokonalejších rozhraní vědomí, než jsou buňky, směřují nanotechnologie. Podmínkou úspěch je pochopení interakce mezi hmotou a nehmotou. Bez zvládnutí nehmotných interakcí nelze nové buňky ani mozek sestrojit.

Umělý mozek, dokáže sloužit vědomí stejně i lépe než přírodní. Umělý mozek vytváří zpočátku „útočiště“ pro vědomí žijící v přírodním umírajícím (fyzicky přestávajícím fungovat) mozku. Přechod vědomí z přírodního do umělého mozku otevírá možnosti nepřetržitého vědomého žití. Potřeby zdrojů nezbytných k udržení mozku v chodu se tímto krokem zcela zásadně mění.

První umělý mozek působí na hmotu přes počítačový interface. Lidé s umělým mozkem už nemají svá biologická těla, ale komunikují s ostatními, tedy žijí. K přežití jim stačí „vydělat si na internetu“ na elektřinu a nájemné ve skladu umělých mozků.  Zpočátku musí lidé s novými (umělými) mozky spolupracovat s biologickými lidmi. K novým mozkům se přidávají i nová těla. Nová těla i mozky se stávají dokonalejšími než původní těla biologická. Nová těla jsou časem nezávislá na hvězdách a planetách. Nová těla jsou základním prostředkem dalšího šíření Života ve Vesmíru.

V umělém těle může žít Vědomí téměř věčně, žádná vzdálenost v prostoru ani v čase, pro ně není nepřekonatelná. Čas je proto relativní, zejména ten vnímaný. Miliony let mohou být pro někoho jen jeho dosavadním životem.

Těla zvířat i živočichů mohou být funkční jen v extrémních podmínkách, které jsou vzácné a trvají jen krátkou dobu. I „přírodní“ forma je pro zachování Života i šíření důležitá, i když je jen přechodná a trvá nekratší dobu (i když lidé si většinou nic jiného neumějí představit). Biologické formy života jsou nejjednoduším způsobem nehmotného ovládání hmoty.

Autor: Ivo Vašíček | úterý 16.3.2010 13:25 | karma článku: 18,10 | přečteno: 2253x
  • Další články autora

Ivo Vašíček

Islamisté a Křižáci

V uplynulých týdnech jsem často četl prohlášení o tom, že jsme po teroristických útocích ve Francii ve válce. Taková prohlášení však svědčí o nepochopení situace, protože ve válce jsme už dávno.

21.12.2015 v 16:54 | Karma: 29,57 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Budeme spojenci s ISIL v boji proti Rusku?

Už od roku 2006 USA organizují USA změnu režimu v Sýrii. Přestože měla CIA už v roce 2011 informace o tom, že díky americké podpoře syrské „opozice“ vzniká Islámský stát, pokračovali v dodávkách zbraní. Wikileaks.

12.10.2015 v 10:34 | Karma: 44,62 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Politika

Ivo Vašíček

Uprchlíci nejsou problém, problémem je naše pokrytectví.

Žijeme v zemi, která je členem NATO. Z pohledu nečlenských zemí, je NATO vojenským útočným uskupením, které plní zájmy vlády USA. Pod vylhanými záminkami napadáme ostatní země a připadá nám to zcela normální.

21.8.2015 v 16:12 | Karma: 31,03 | Přečteno: 2227x | Diskuse| Ostatní

Ivo Vašíček

Řecké referendum - demokracie na podruhé.

Referendum k přijetí podmínek věřitelů navrhl v Řecku Jorgos Papandreu na 4.prosince 2011. Návrh referenda věřitele vyděsil a vyvinuli příslušný tlak na vládu. Předseda vlády nakonec odstoupil, a referendum se nekonalo.

10.7.2015 v 9:23 | Karma: 16,91 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Důchodový a daňový systém je mimo technologickou realitu.

Současné koncepty výběru daní a financování důchodů vycházejí z technologické reality poloviny minulého století. Důchodový a daňový systém založený na zdanění mezd nemůže dále fungovat.

3.6.2015 v 11:30 | Karma: 28,92 | Přečteno: 1370x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!