Vysvětlení gravitace

1. 02. 2010 7:30:59
Gravitace je větvením kauzality, je to budoucnost. Čím více má hmota definován osud, tím silnější je gravitační síla. Čím více je nejistá budoucnost hmoty, tím snadněji s ní lze pohnout. Hmota je tvořena smyčkami času, tedy zacyklenou budoucností.

Před chvílí jsem diskutoval o gravitaci s kolegou Vladimírem Hamralem mladším.( http://blog.idnes.cz//blogeri.asp?meno=hamral )

Napsal jsem reakci na jeho článek o kvantech http://hamral.blog.idnes.cz/c/121799/Me-male-kvantum.html .

Byla však příliš dlouhá, takže to dávám sem (pro přehlednost sem dávám podstatnou část textu z článku, jehož obsah vysvětlení uvádí:

Vzhledem k menší srozumitelnosti mých nedávno publikovaných textů, jsem napsal ilustrativní analogii:

Představte si, že jste se rozhodli vytvořit Vesmír. Pro začátek jeho kopii. Pořídíte si spoustu foťáků a uděláte si takový 3D Google Universum. Všechny pořízené snímky uložíte do nějaké paměti, tak aby v ní byly pohromadě. Třeba to bude něco jako supermoderní „fleška“ v podobě kuličky.

Pořídíte si i „projektor“, který dokáže informace z paměti vyvolat a demonstrovat. Pro zobrazení je však vždy nutné, aby všechny uložené informace (fotky) projektorem „protekly“. Tím „průtokem“ se zobrazí a spotřebují pro "pohon" zobrazení. Záznam je tedy jen na jedno použití.

Když budete chtít vytvořit dynamický systém, musíte pořídit více soborů fotografií. Nebude vám stačit jedna „paměťová kulička“. Pořídíte si jich spoustu. Podle toho kolik pořídíte kuliček, tak dlouho může trvat váš „promítaný film“.

Máte však málo místa a kuliček je příliš mnoho. Tak použijete kuličky současně i ke zhotovení obrazu. Projektor z nich bude vytvářet jednotlivé statické obrazy, v nichž bude každá jednotlivá paměť (soubor snímků) bodem sloužícím k zobrazení. Každý statický obraz projektor vytvoří na základě informací uložených v té „kuličkové paměti“. Ostatní, zatím nepoužité „kuličkové paměti“ projektor uspořádá dle příslušné „fotografie“.

Při projekci „filmu“ budou do „projektoru“ padat postupně jednotlivé „paměťové kuličky“. S tím jak se bude film blížit ke konci, bude ubývat „paměťových“ kuliček, takže budete mít méně bodů na zobrazení (každá ta paměťová kulička je současně jedním zobrazovaným bodem). To však nevadí, neboť s ubíhajícím časem se bude zjednodušovat i struktura Vesmíru. Bude v něm zobrazováno stále méně hmoty. Ve filmu to budeme vidět, jako zanikání hmoty v černých dírách. Film bude tedy trvat tak dlouho, dokud se nespotřebuje poslední kulička, ta už bude zobrazovat pouze sama sebe, tedy jediný bod.

GRAVITACE

Pro modelování gravitace si můžeme vytvořit takový pseudoprostorový model (nebo elektrické obvody, či propojení v paměti). Představme si, že máme tu množinu paměťových kuliček (fotografií Vesmíru) a uspořádáme je podle toho, v jakém pořadí se mají události odehrávat. K promítačce připojíme nejbližší budoucnost, k ní vzdálenější a tak se to bude rozvětvovat na všechny paměťové kuličky (a v nich statické fotografie celého Vesmíru).

No a ve Vesmíru se to bude jevit jako gravitace. Takový Sagitarius A budoucnost velmi silně ovlivňuje. Gravitační síla odpovídá mohutnosti kauzality. Gravitace je tedy zobrazením budoucnosti hmoty. Čím větší kus hmoty, tím koncentrovanější je shoda jejího budoucího osudu. Například Slunce, jeho budoucnost je spoutaná se Sagitariem a sebou strhává i Zem.

Slabá a silná interakce jsou kvantově omezenou gravitací. Množství propojovacích nitek už nevytváří spojitý proud, ale větví se do rotujících smyček a koncových větví vlnících se neurčitostí.

Na druhé straně hmota mizící v Sagitariích odnáší informace, kterými je propojená s hmotou ležící v budoucnosti.

No a fyzikálně shrnuto je to takhle:

Gravitace je větvením kauzality, je to budoucnost. Čím více má hmota definován osud, tím silnější je gravitační síla. Čím více je nejistá budoucnost hmoty, tím snadněji s ní lze pohnout. Hmota je tvořena smyčkami času, tedy zacyklenou budoucností.

Bez vazby na budoucnost nedává hmota smysl, proto v Černých hvězdách zaniká a mění se na energii gravitace. Gravitační síla přibližuje hmotu, která je vlastně budoucností, k přítomnosti.

Život se vzpírá gravitaci, tedy vzpírá se osudu a smrtí svou moc ztrácí. Čím více existuje Života, tím více hmoty má nejistý osud. Smyslem Života jsou změny budoucnosti.

Autor: Ivo Vašíček | pondělí 1.2.2010 7:30 | karma článku: 17.46 | přečteno: 2836x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.13 | Přečteno: 122 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 527 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2785

Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...